torsdag 30. april 2015

Tikka masala saus

Her finner du mange gode oppskrifter og tips for en vellykket middag. Tex Mex, Asia, BBQ og Krydder. Det indiske kjøkken har mye godt å by på.


Jeg synes imidlertid det kan være vanskelig å finne gode oppskrifter, men takket være tips fra en god venninne fant jeg denne gode oppskriften på kylling tikka masala.

Oppskrift med video finner du her. La det frese videre i et minutt under omrøring. En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala.


Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India. Her er oppskriften på hvordan du kan lage sausen selv. Historien bak retten varierer, men den Anjali Pathak ble fortalt går slik: En engelsk offiser kommer hjem etter endt tjeneste og besoslash;ker sin lokale indiske restaurant.


Ha i finhakket løk og surr til det blir blankt.

Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt.


Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten. Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Indisk mat er for mange det samme som tikka masala. Tikka masala-saus på glass. Den popu­læ­re indiske retten kommer i mange vari­an­ter, og mest popu­lær er kyl­ling tikka masala.


Men også laks tikka masala og vege­tar tikka masala opp­skrifter finnes det mange av. Sett formen i ovnen og stek i ca. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i ca. Server kyllinglår med aspargesbønner og ris.


Denne friske sausen passer til stekt og grillet kjøtt og fisk, og smaker spesielt godt til indiske retter. Her kommer den korrekte oppskriften med fløte og yoghurt i fra Patak´s som er markedsledende produsent i UK med år erfarenhet som ledende aktør. Sausen helte han over kyllingen, og så var tikka masala født!


Stek kjøttet med krydderet fra topplokket før resten av sausen tilsettes.

Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Sausen passer til all slags kjøtt, fisk og grønnsaker. Tandoori masala brukes til å marinere kyllingen i, da den skal stekes i ovn. Garam masala brukes i sausen , enten tidlig mens man steker løken, eller senere like før servering (eller begge deler). Det er bare å se på en krydderpakke med tandoori krydder og garam masala krydder, så ser du at innholdet er noe ulikt.


Takk til Trine for fin. Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Enkel og trygg nettbooking.

Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Ordet “ tikka ” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Superenkel kylling tikka masala. Kylling tikka masala er perfekt å servere hvis du har lyst på en varm og mettende middag med masse gode smaker. Vår versjon tar heldigvis ikke kjempelang tid å lage.


Smelt smør i en gryte eller dyp stekepanne. Saus : Finhakk løk og tomater. Ha i olje og løk og stek over middels varme. Når løken har blitt myk og gyllen, tilsett kanelstangen og kardemommefrøene.


Smaker godt sammen med en frisk salat og chutney. Velduftende krydder og deilige tomater lager sammen magi i den smaksrike sausen. Smakene er definitivt indiske, og ordet tikka betyr biter på indisk.


Om masalaen – som er den kremete sausen – sies det at den ble tilsatt for å tilfredsstille engelskmennenes forkjærlighet for kremete sauser. Denne kan godt stå i ett par timer hvis du har tid). Varm olje i en stor gryte på middels varme.


Niru Kumra lærer Christian Strand å lage chicken tikka masala. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. Tilsett løk og stek til den er myk, ca. Imponer middagsgjestene med hjemmelaget tikka masala på ekte indisk vis. Vi garanterer fornøyde gjester!


La sausen småkoke minutter under omrøring. Tre tapas kjøttboller på et spyd sammen med cherrytomater, anrett på en pastasalat av makaroni med agurk, vårløk og mango. En klassisk indisk rett nå med oppdatert bilde. Enkel å lage om en bruker ferdige sauser som her.


Nirus chicken tikka masala.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg