mandag 13. april 2015

Gravid uke 27 trimester

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Endringer i mors sirkulasjon.


Omkring 6ml av mors blod flyter gjennom morkaken hvert minutt den siste måneden i svangerskapet.

Som gravid i uke og 2 er du i slutten av andre trimester. Noen vil nå få en pigmentstripe på magen, røde prikker på kroppen og svangerskapskløe. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Fortsett å prate og synge for fosteret.


Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere. Gravid uke – Fostrets utvikling.

I slutten av uken når barnet den magiske grensen på vekten kilo! Siden sist: Nå har jeg kjent liv i magen en stun og babyen sparker som regel litt her og der gjennom dagen – riktignok aller mest på kvelden. Noen får enkelte ømme punkter på livmoren. Dette kan ha flere årsaker, men ofte er det fordi babyen sparker på det samme stedet hele tiden.


Litt senere vil du av samme grunn kunne bli øm i ribbeina der babyen sparker. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel. Jeg er gravid i midten av trimester.


Som du ser er det ikke like mange uker i hvert trimester. Og tredje trimesters lengde vil også avhenge av når du føder. Inndelingen av trimestre henger også sammen med fosterets utvikling. Vi kan si at første trimester er de mest sårbare ukene hvor fosteret utvikler seg til et lite menneske. Du går nå inn i ditt tredje og siste trimester.


Bruk tiden til å planlegge det praktiske rundt fødsel, permisjon og det å få et ekstra familiemedlem. Kanskje skal dere ta et fødselsforberedende kurs? Andre trimester varer frem til uke 28.

I tredje trimester , som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Hjertets struktur med kammere er ferdig utviklet og hjernen er tydelig. Kjønnsorgnanene har begynt og utvikle seg nå.


Lengde fra hodet til baken er nå millimeter. Livmor og bryster til den gravide fortsetter og vokse og veksten av livmoren kjennes rett ovenfor symfysen. Uke : Nå har du sikkert lagt på deg en del. Det er vanlig å legge på seg mellom syv og kilo i løpet av graviditeten. Barnet veier nå en kilo og kan åpne øynene.


Første trimester omfatter de første ukene av svangerskapet andre trimester varer fra 13. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Dette er den perioden hvor det er størst sjanse for spontanabort.


Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg