fredag 24. april 2015

Muffins uten egg og bakepulver

Har du noen i familien eller venner av barna som ikke tåler egg ? Disse muffinsene er helt uten egg , uten at det har noe å si for smaken. I denne oppskriften har vi tilsatt kakao, men det kan enkelt justeres etter hva dere liker best. Friske blåbær, eple og kanel, eller vaniljeessens fungerer også veldig godt.


Denne er kjempegrei, og uten egg.

Her er en spennede muffins oppskrift uten egg. Fremgangsmåte: Rør sammen smør og sukker i en stor bolle. I en annen bolle moser du banener og rører inn melken. Noen som har en oppskrift på muffins uten egg og bakepulver ? Fra bøker – frie læremidler.


Muffinsene er klare og er klare til å nytes. En muffins uten egg for de med eggallergi. Riv osten eller bruk ferdig revet.

Visp egg og melk, riv og tilsett ost og de andre ingrediensene. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles nogenlunde likt. Det er mange varer i handelen som er uten egg.


Mange iskremer, eggfri pasta, diverse bakverk uten egg , osv. Smelt smør og tilsett melk. La alt bli varmt uten å koke. Bland hvetemelet med bakepulver , potetmel og vaniljesukker, og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen.


La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer på langpanne eller i. Bland alt det tørre i en bolle og bland inn melken litt og litt til en tykk klumpfri røre. Rør deretter inn det smeltede smøret, det må ikke være for varmt. Fordel røra på muffinsformer, bruk muffinsbrett.


Dersom du ikke har muffinsbrett kan det lønne seg å ha litt mindre røre i formene og heller lage flere muffins. Sett ovnen på 2grader. Farsdag trenger ikke bety gaver i lange baner.


Men noen deilige sjokolademuffins med chili og nøtter er nok ikke å forakte.

Pynt kakene med krem eller melisdryss. Servert sammen med rykende fersk kaffe og noen hyggelige or blir dette en fin og smakfull måte å feire pappa på. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg