tirsdag 14. april 2015

Mojito oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ta en liten neve revet mynte i et longdrinkglass (høyt og smalt), ha i sukker og limesaft. Hell på litt soda, stamp med barskjeen.


Ha i knust is, hell på rom og fyll opp med soda. Slik lager du ekte mojito.

Her er oppskriften på mojito slik den lages på Cuba. Den berømte drinken som startet karrieren som medisin. Alkoholholdig drikke, ikke egnet for mindreårige. I verandakassen min er det reservert en egen plass til mynte. Da er det bare å plukke med seg noen stilker fra den lille mynteåkeren og lage seg en herlig drink på terrassen!


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Mojito lages med hvit rom, lime.

Lesere av bloggen min har kanskje fått med seg at jeg er delvis selvforsynt med urter i sommersesongen. Mynten trives godt på hytta og har tatt seg godt til rette flere steder langs hytteveggen. Mynte er viktig når du lager din egen mojito. Andreas Capjon har gode råd til deg som vil dyrke din egen mynte, og han har oppskriften på drinken du bruker den i. En frisk og alkoholfri vri på klassisk mojito med eplejuice, lime og mynte.


Eple-nojito er perfekt som ispinne også. Bare frys blandingen som saftis og vips så har du mocktail på pinne. Det vil si at den hverken er for søt eller sur , dermed blir den likt av de fleste og passer for både menn og kvinner.


Originalen er en populær drink fra Cuba, med Club soda, rom, mynte, brunt sukker og lime. Denne retten tar ca 1-min å lage Kalkulering og publisering av Knut Pettersen Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift. Oppskriften gir 4-store glass. Tiden inkluderer ikke innfrysing.


Dette er en voksenversjon som jeg tipper vil slå ganske godt an på sommerfesten. Du kan selvsagt lage alkoholfrie alternativer også, gjerne smaksatt med fruktsaft som for eksempel lime, sitron, rips, rabarbra eller pasjonsfrukt. Isende godt og lekkert!


Server en frisk mojito mocktail med sitronsorbet og mynte.

Passer perfekt som velkomstdrink eller på en varm sommerkveld. En mocktail er en cocktail uten alkohol. Frisk vannmelon vendt i en deilig vinaigrette med smak av mynte, lime og en liten klunk rom - dette er mat som trigger sommerfeelingen! Perfekt å spise som den er - eller som tilbehør til saftig, grillet kyllingfilet.


Nydelig drink til varme sommerkvelder! Det er sommer, det er helg! Det finnes mange varianter av mynte. Bladene brukes som krydder. De kjennetegnes på sin karakteristiske aromatiske duft.


De fleste av oss kjenner igjen duften av peppermynte, som benyttes som smakstilsetning i tyggegummi, sukkertoslash;y og tannkrem. Den klassiske mojito er kendt over hele verden, og specielt her i Danmark har den fået en gevaldig optur de seneste år. Norges største nettsted om mat og drikke med en rekke unike tjenester bygget på høy redaksjonell kompetanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg