onsdag 15. april 2015

Kalkun i stekepose

Kalkun kan tilberedes på mange måter. MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Dette er fremgangsmåten for kalkunfilet. Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt. Kommer det rosa kjøttsaft, trenger kalkunen litt lenger steketid.


Husk å la kalkunen hvile på kjøkkenbenken i minst minutter før du skjærer den opp. Da får kjøttsaften tid til å sette seg. Slik steker du kalkunfilet i stekepose.


Mange er redd for at kjøttet skal bli tørt når de lager kalkun.

Da er stekepose et godt tips, vi forklarer deg hvordan. Krydre kalkunfileten med salt, pepper og frisk timian. Legg den i en stekepose og lukk igjen.


Tin kalkunen langsomt i kjøleskapet, da blir den best. Stikk et snitt inn mot beinet på innsiden av hvert lår slik at varmen kommer bedre til, så blir lårene raskere ferdig. Du kan gjerne steke kalkunen i stekepose. Fyll grønnsakene i posen i stedet for i formen. Ha i en halv løk og en gulrot i posen , så blir det god kraft.


Lag nydelig saus: Kok fløte i panne og spe med kraften fra stekeposen til den er litt tynnere enn passelig tykk. Den vil tykne ved koking. Legg kalkunen i posen - lukk igjen - stek. Stekepose eller ei? Skal lage hel kalkun på.


Jeg har i tillegg litt urter og stjerneanis i laken jeg bruker. Før kalkunen settes i ovnen, steker jeg bacon som jeg skal bruke i stuffingen (som jeg IKKE putter inn i selve kalkunen ). Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden.

Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet. Klassisk kalkun Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen.


Det unngår du med steketermometer! Helstekt kalkun er populær festmat på nyttårsaften. Staig flere av oss serverer helstekt kalkun i jula, enten på julaften, i romjula eller nyttårsaften. Prior kalkun lårstek i stekepose , provence med næringsinnhol forslag til oppskrifter og informasjon. Når du har stekepose trenger du ikke øse noe over kalkunen , fordi fuktigheten slipper ikke ut av posen.


Og den pakken jeg kjøpte fulgte det stekepose med. Egentlig veldig greit. Må jeg ha litt vann i bunn av posen da? Eller renner bare safta selv ned i den gjerne? Innmatposen er på kok.


Krydder er på pg epler og svisker er stappa inn. Jeg steker alt i stekepose , tilogmed ribba til jul. Kan putte oppi løk. Hva du måtte ønske av krydder- Særlig løk med litt nellikspiker i setter veldig god smak på skyen som dannes i posen og blir til saus til skinkestek etc.


Kjøttet eller fisken blir ikke tørt, men mørt og saftig. Knyt lårene sammen med hyssing og ha kalkunen i en ildfast form. Legg vingene under fuglen og ha vannet i bunnen av formen. Under stekingen, slå kraften over kalkunen hver halve time for å oppnå et saftig resultat.


Kjører denne i kveld men da i stekepose. Brystene har ligget et døgn i marinade i kjøleskapet. Fyller da stekeposen med hvitløk, løk og noen rotgrønsaker. Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen, men velger du en frossen fugl skal den tines stille og rolig i kjøleskap.


I jakten på saftig kjøtt har jeg laget et kryddersmør som jeg fyller innunder brystskinnet. På den måten tilføres både smak og saftighet underveis i hele stekeprosessen, men du må fortsatt være flink med. Resten smører du utenpå kalkunen. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg.


La fuglen hvile minst minutter før du skjærer den opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg