tirsdag 28. april 2015

Frokostsmoothie barn

Mange foreldre er skeptiske til å gi barna yoghurt, men jeg tenker at dette kan være en fin kilde til energi og viktige næringsstoffer, ikke minst til barn som er litt småspiste. Det er ikke yoghurt som årsaken til at en del barn får i seg for mye sukker. Et tips kan derfor være at du prøver å lage en god smoothies hver morgen. Overraskende god med cocosa i som i tillegg hadde smaken av kokos. Var litt skeptisk for jeg har kun brukt den med nøytral smak, men jammen gikk den ned på høykant.


Dette ble frokosten til barna , og jeg scoret også et par mammapoeng tror jeg. Alle liker smoothie. Barn elsker smoothie. Grønn frokostsmoothie – en kickstart på dagen. Da er det supert at det er mulig å snike inn masse gode grønnsaker og frukt i en deilig smoothie.


Denne smoothien passer for barn fra ett år og oppover siden den inneholder spinat. Kutter du spinaten kan du også gi den til mindre barn. Næringsrik drikke kan være et godt alternativ dersom man har dårlig matlyst om morgenen. Det gjelder både for barn og voksne. Gi deg selv og barna et skikkelig kick om morgenen med en deilig, frisk smoothie som metter en god stund.


Ikke minst får du i barna frukt og grønnsaker de kanskje ikke ville spist. Frokostsmoothie Fyldig og næringsrik smoothie som holder deg mett lenge Start dagen med en grønn, kremet smoothie laget på avokado, banan og mandelmelk med bær, babyspinat eller mynte og sjokolade. Orker du bare litt mat om morgenen kan en smoothie til frokost være nok til å sette kroppen i gang. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Moden frukt gir mer smak: Hvis du har mye moden frukt som du ikke får spist opp kan du dele den i biter og fryse den ned slik at du kan bruke den i smoothie. Bløtlagte Saltå Kvarn havregryn. Bittelitt Purasana Himalaya salt. Naturata linfrøolje.


En hel frossen banan. En frisk frokostsmoothie med blant annet havregryn og bringebær gir en god start på dagen og holder barna gående frem til lunsj. Denne varianten er en stor favoritt blant både store og små hjemme hos oss. Bringebær- og mangosmoothie kan like gjerne serveres til dessert som til et mellommåltid eller frokost. Her får du oppskriften!


Min favoritt smak når det gjelder smoothies er helt sikkert jordbær, derfor har jeg samlet flere av mine gode oppskrifter på denne siden. Jeg synes jordbær er så godt fordi det gir en fyldig og søt smak til drikken som er helt unik og spesiell. Da må du passe på at den inneholder dette! Smoothie er friskt og smaker godt uansett anledning.


Ikke alle smoothier er like bra – Hvis du lager en smoothie hvor du har i noe melk eller meieriprodukter og kanskje også litt havregryn, kan du få en fullverdig frokost, sier hun. I likhet med det meste av frukt og grønnsaker, er bær fulle av levende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier, som det finnes mer enn hundre tusen forskjellige av. Disse er en del av plantens immunforsvar og kan beskytte plantene mot skader fra både mikrober, giftstoffer og sterke solstråler.


Enten du vil diske opp med ekstra god helgefrokost til familien eller få tips til rask og sunn frokost, så finner du mange gode forslag her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg