torsdag 31. oktober 2019

Kalkun stuffing appelsin

Bind kalkunen opp ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Fyll kalkunen med aprikos, appelsin , eple og estragon.


Legg kalkunen på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er.

Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Stekesjyen skal brukes i sausen for å gi ekstra god smak. Stek kalkunen i ovnen ved 180° i ½ time pr. En kalkun på kilo trenger dermed ½. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen. Hell på varmt vann og sett kalkunen inn i stekeovn på 1°C.


Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Gni hele kalkunen inn med smør, og dytt forsiktig smør inn under skinnet. Dette er litt grisete, bruk fingrene!

Del den siste appelsinen og sitronen i båter og fyll kalkunen med dette og resten av salvien. Du kan enten droppe stuffingen (like greit) eller ha i stuffing som ikke forlenger steketida. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.


Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Farsen er med på å drøye kalkunen.


MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Ved å bake kalkunen oppå båter av appelsin får den både et søtt og syrlig pust av appelsinsaften, og den rike aromaen fra skallet.


Lag gjerne stuffing i en ildfast form ved siden av. Ikke ha den i kalkunen. Når stuffingen er gjennomvarm, kan du være helt sikker på at brystene er tørre som kritt. Dersom du insisterer på å stappe noe inn i kalkunen , kan du legge inn salt, pepper, et par sitronbåter og noen urtekvaster.


Det er å lage seg trøbbel.

Salt og pepre, og hell over hønsebuljong. Hell buljongen fra kalkunen i en kjele og la den koke opp. Rør ut maisenna i fløte og hell i kjelen. Ha i appelsinsaften. Du skal nemlig glassere brystet med honning.


Dessuten skal du lage en appelsinsaus. Her er oppskriften på alt. Kalkunbryst er deilig. For mange er det også et spørsmål om man skal ha stuffing i kalkunen eller ikke? Stuffing til kalkun.


Om du liker stuffing i kalkunen , vil stuffing basert på frukt, eller kjøttbaserte stuffinger der du bytter ut kjøttdeig, medisterdeig og bacon med karbonadedeig og spekeskinke, være smakfulle og magre alternativer. Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg