mandag 28. oktober 2019

Muffins oppskrift sjokolade

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet.


Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss.

Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir stk. Fyll massen i muffinsformer ( muffins -stekebrett er enklest, men det går fint med papirformer). Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene.


Ekstra saftige sjokolademuffins med store sjokoladebiter. Elsker du sjokolade er dette muffinsen for deg. For ekstra fyldig smak kan du bruke biter av mørk sjokolade i deigen.

Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene.


Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Smør glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt gjerne med søt kakepynt, for eksempel blomster. Klassiske sjokolademuffins med lekker glasur er en vinner hos alle.


Mos banan godt med en gaffel og grovhakk sjokoladen. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Kokkens tips Godt modne, brune bananer er ypperlig til å bruke i kaker og bakst. Lite slår nybakte scones med sjokolade når man skal unne seg noe ekstra godt.


Perfekt til frokost, som et lite mellommåltid eller når du skal ut på tur. Fristende muffins , eller cupcakes, bakt med mørk sjokolade og toppet med mokka og sjokolade smaker herlig. Cupcakes er et populært og dekorativt innslag på enhver fest, enten den er for barn, voksne barn eller for barnlige voksne.

Denne oppskriften gir ca store eller små cup cakes. Lettvinte muffins er små, SUPERGODE muffins , som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter minutters steking er muffinsene klare!


Du kan tilsette smak etter ønske. SJOKOLADE MUFFINS - Ingredienser: For alle sjokoladeelskere, her er noen skikkelig gode sjokkismuffins. Sjokolademuffins med sjokoladebiter!


Et godt tips er å stette muffinsformene i et muffinsbrett først, - da holder de formen enklere. Pynt som vi gjorde med diverse sjokolade , nøtter ol. Fordel deigen i muffinsformer og stek de midt i ovnen i minutter.


Miks smør og melis i ca. Tilsett kakaopulver, smeltet sjokolade og salt og miks alt godt sammen. Hvis frostingen er litt “løs” sett den i kjøleskapet i min. Sprøyt hver muffins med frostingen. Til disse deilige gulrotmuffinsene har jeg tatt utgangspunkt i den populære oppskriften på ”Gulrotkake a la ROOM”.


Jeg synes nesten den gjør seg bedre i en liten muffinsform, slik at jeg begrenser meg med én – med mindre viljestyrken kollapser totalt og jeg plutselig observerer meg selv med en muffins i hver hånd. Denne grunnoppskriften gir deg cirka muffins og kan tilsettes det du har lyst på for å lage dine favorittmuffins. Saftige og smakfulle muffins er perfekt til bursdager eller andre anledninger.


Alt fra blåbær og revet sitronskall, til sjokoladebiter og peanøttsmør gjør seg godt i muffinsene. Muffins – eller cupcakes, som de kanskje også kan kalles – fra Lise Finckenhagen. Bringebær og hvit sjokolade i deigen, og ostekrem med sitron på toppen.


Vil du lage mørke muffins kan du tilsette gram kakao i deigen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg