tirsdag 22. oktober 2019

Jul på månetoppen

Design din egen julegave med navn og bilder. Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter. Jul på Månetoppen var oppfølgeren til Jul i Blåfjell og Amalies jul. Den handlet i utgangspunktet om både blånissene og rødnissene.


Nisseunger og grisunger.

På Tuftegården må Jentungen og de andre rødnissene passe på at alle har det bra i stall og fjøs, og i Blåfjell våkner blånissegutten Storm fra høstsøvnen og vil ut. With Ulrikke Hansen Døvigen, Frank Jørsta Liv Bernhoft Osa, Britt Langlie. De som har fulgt med på adventsseriene Amalies jul og Jul i Blåfjell på NRKs Barne-TV, vet at alle rødnissene samles på Månetoppen Lille Julaften for å feire Den store lang luefesten. Slik har det vært i hundrevis av år.


Men i år blir det strid mellom rødnisser og blånisser om hvem som eier Månetoppen. I høst tok rødnissene seg den frihet å plukke alle de saftige og. I dette heftet finner du oppskrifter på genser til både rødnisse og blånisse, korte, mellomlange og lange luer, tøfler og votter.


Månetoppen er et sted ved foten av blåfjell hvor blånisser har feiring, men rødnissene har også feiring der, nemlig langluefesten.

De to stammene blir veldig uenig om hvem som har rett på månetoppen , og for å finne ut hvem som har mest rett på ¨den skal de sende bud etter Grånissen ved havet som er en vis og gammel nisse. Jul i blåfjell, jul på månetoppen og jul i svingen ligger ikke der. De skal legge ut alt som kom før tror jeg det er.


Men de har ikke rettigheter på alt så. Julen markeres med festligheter over hele verden. Har du hørt om disse tradisjonene? I år blir det imidlertid strid mellom rødnisser og blånisser om hvem som eier Månetoppen. Torunn Calmeyer Ringen førte regi.


Enigheten om Månetoppen ble forseglet av selveste Grånissen for mange hundre år siden. Gudny Ingebjørg Hagen er forfattar og står for både idé og manus. Fest på Månetoppen 33. På Månetoppen har det brutt ut strid mellom blånissene og rødnissene om hvem som eier blåbærene.


Storm og Jentungen legger ut på en farefull ferd til Grånissen for å finne svar, men klarer de å berge julefreden i tide? Vi setter stor pris på tips til lydbøker, musikk og sangtekster vi enda ikke har på vårt nettsted. Boka med historien er vakkert illustrert av Svein Solem.


Sammen med boka følger en lydbok der forfatteren leser historien.

This is a story about Santas the blue ones that lives in a mountain that can only Go out in the blue our,and the red ones that lives on the farms. Tradisjonelt har rødnissene brukt å samles på Månetoppen på lillejulaften for å feire Den store langluefesten. Rødnissene har plukket alle blåbærene, så nå kan ikke blånissene lage den blå timen og heller ikke julenatthimmelen.


Mye tyder på at han kan være tvillingbroren hun og familien mistet på fjellet i en forferdelig snøstorm for mange år siden. Storm forteller Jentungen at siden rødnissene har plukket alle blåbærene på Månetoppen har ikke blånissene blåbær til å lage Den blå timen og kan dermed fanget i fjellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg