torsdag 10. oktober 2019

Rikshospitalet kjevekirurgisk avdeling

Craniofacialt team ved Rikshospitalet og deltar i behandlingen av pasienter med sjeldne tilstander i ansiktet. Avansert kirurgi på øyelokk og øyehulens benvegger (okuloplastisk kirurgi) i samarbeid med Øyeavdelingen, Ullevål universitetssykehus. Avdeling for kjeve- og ansiktskirurgi er Norges største innen fagområdet maxillofacial kirurgi. Eininga har ein poliklinikk med undersøkings- og operasjonsrom, samt ein tannklinikk. Nevrokirurgisk barnepost ligger i samme etasje rett innenfor voksenposten i seksjon C. Skal du til behandling på Ullevål møter du til sengeposten i 3. Gå inn hovedinngang i bygg og følg rød pil og skilting til bygg 7. Kjevekirurgisk avdeling er ein del av Klinikk for hovud-hals.


Vi behandlar sjukdommer og skadar i tenner, munn og kjever. Pasientane kjem frå regionen til Helse Vest, og fra andre regionar. Thoraxkirurgisk avdeling driver forskning og undervisning innen sykdommer som trenger kirurgisk behandling i hjerte, lunge og sentrale blodårer. Avdelingen er lokalisert både på Rikshospitalet og på Ullevål sykehus.


Apoteket gjev tilbod til alle nyutskrivne og polikliniske pasientar ved Førde Sentralsjukehus, samt alle tilsette og besøkande. Vi har et vaktsamarbeid mellom kjevekirurgene og øre-nese-halslegene som gjør at vi kan operere brudd og bløtdelsskader i hode-halsområdet hele døgnet. Sjukehusapoteket er altså open for alle.


Vi korrigerer også betydelige bitt- og kjevestillingsfeil, i tillegg til andre operasjoner ved tann- munnhule- og kjevesykdommer. Kirurgisk avdeling Gjøvik behandler pasienter innen ortopedi, gastrokirurgi og overvektskirugi. Vår avdeling er senter for slik behandling i Helse Møre og Romsdal HF, og einaste avdeling mellom Bergen og Trondheim som tilbyr slik behandling. Dette er behandling vi gjer i samarbeid med kjeveortopedar, også kalt reguleringstannlegar.


Deler sengepost med Avdeling for Øre-nese-hals og Avdeling for øyesykdommer. Deler operasjonsenhet med Avdeling for Øre-nese-hals. Vi har områdeansvar i nevrologi for Oslo by og regionsansvar for Helse Sør-Øst, i tillegg til enkelte nasjonale og flerregionale funksjoner knyttet til blant annet dyp hjernestimulering, samt kompetansesenter for muskelsykdommer. Avdeling for oral kirurgi og oral medisin har ansvar for grunnutdanningen av tannlege- og tannpleierstudenter i henhold til semesterplaner, samt et 5-årig fulltids videreutdanningsprogram i Oral kirurgi og oral medisin, som fører frem til spesialistgodkjenning.


Blomster er hyggelig både å få og å gi bort, men tenk på hvilke blomster du velger. Dessverre kan noen blomster gi ubehag for pasienter. Men selv om pasienter reagerer på en del typer blomster, er utvalget stort blant blomster du kan ha med når du kommer på pasientbesøk. Du må vere tilvist frå tannlege eller lege. Operasjonane blir oftast gjort med lokalbedøving, av og til i narkose.


Den offentlege tannhelstenesta i Sogn og Fjordane utfører tannbehandling i narkose hos oss. Hold inn Ctrl-tasten (Cmd på Mac). Trykk - for å gjøre den mindre. Psykiatrisk avdeling Mer om avdelingen Akuttpsykiatrisk seksjon gir tilbud til pasienter med særlig vanskelige og kompliserte tilstander med behov utover det som kan ivaretas av tilbudene ved de ulike Sentre for psykisk helse og rusbehandling (DPS).


Kontaktinformasjon. Hjerte-, lunge- og karkirurgisk avdeling består av sengepost, klinisk karlaboratorium, operasjonsenhet og poliklinikk. Antall hjerteoperasjoner ligger på rundt 4i året. Tannlege, spesialist i oral kirurgi og oral medisin samt spesialist i endodonti. UiO) Godkjent spesialist i oral kirurgi.


For å få tilgang til studentfasilitetene ved Rikshospitalet behøver studentene egne id-kort for Rikshospitalet. Disse utdeles fra modul 1. Det blir organisert felles billedtaging i begynnelsen av semesteret. De som har id-kort fra før (bl.a. odontologistudenter) vil få sine id-kort kodet om.


Alle avdelinger, behandlingssteder og klinikker i Helse Stavanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg