torsdag 24. oktober 2019

P sprøyte

P -sprøyten inneholder hormonet gestagen og har en svært god prevensjonseffekt. For de som synes det er vanskelig og huske på å ta en tablett hver dag, kan p -sprøyten være et godt alternativ. Ulempene med p-sprøyte er at det kan bli vanskelig å planlegge graviditet.


Det påvirker eggstokkene, slik at eggcellene ikke modnes. Når det ikke finnes noen moden eggcelle, skjer det heller ingen eggløsning.

Ingen eggløsning - ingen graviditet. Det er det bare kondom som gjør. LES OGSÅ: Alt om p -piller Hvordan brukes p -sprøyten. Du må ta en p-sprøyte hver tredje måned.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. P-sprøyte inneholder stoffet gestagen. Gestagenet påvirker livmorslimhinnen slik at den blir svært tynn, noe som fører til mindre menstruasjonsmengder eventuelt helt bortfall av mens.


Du bør aldri bruke informasjon fra Internett, inkludert , som eneste kilde til avgjørelser eller tiltak i helsemessige spørsmål.

Ved legemiddelspørsmål bør du rådspørre apotek eller lege, ved helsespørsmål relevant autorisert helsepersonell, og ved dyresykdom bør du rådspørre veterinær. Den forebygger graviditet på samme måte som p -piller. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Første sprøyten settes når hunden er ca.


Andre sprøyte mnd. Hva er fordeler og ulemper ved p-sprøyte ? Først og fremst, kan de forhindre graviditet. I begge tilfeller, p -piller eller p -sprøyter, bør en ha regelmessig menstruasjon. Spesielt er dette viktig for de som ønsker å kunne bli gravide etter å ha brukt disse midlene i en periode. Inneholder de samme hormoner som mini-piller.


Anbefales til jenter som ønsker høy sikkerhet mot graviditet og som ikke ønsker å bruke piller. Voksne kvinner i alle aldre kan også få reduksjon i bentetthet ved langtidsbehandling med Depo-Provera, spesielt de to første årene. Bentettheten ser stort sett ut til å normaliseres etter avsluttet behandling med Depo-Provera.


Mange mister mensen etter å ha brukt prevensjonsmiddelet noen måneder, og dette er ikke farlig. P -stav er sikker og langvarig prevensjon. Innsetting av p -stav innebærer at en tynn stav legges under huden på innsiden av overarmen.

Hormonet hindrer at egget modnes og at kvinnen får eggløsning. Det gjør det også vanskeligere for sædcellene å nå frem til livmoren, og det hindrer at eggcellen fester seg. Den såkalte p -sprøyten er blant de minst brukte prevensjonsmidlene for kvinner. Hver tredje måned får du en hormoninnsprøytning hos legen. Hvis du ikke har fått opplæring i hvorledes du skal gjøre dette, synes jeg det er en veldig dårlig idé.


Du risikerer to ting. Det finnes et mylder av prevensjonsmidler for kvinner, men utvalget er lite for menn. En ny studie har vist at p-sprøyte for menn er nesten like sikker som p -piller. Vi har ei lita kattefrøken som blir år i mai.


Hun fikk p-sprøyte for ca 3mnd siden, og på torsdag fikk vi sms fra dyrlegen om at det var på tide med ny sprøyte. Skal ringe dyrlegen i morgen og få time. I helga har vi holdt henne inne, da hun har hele beilere utenfor huset.


For mange kvinner vil p -stav eller hormonspiral være et godt alternativ til p -piller, særlig hvis du synes det er vanskelig å huske å ta p -piller hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg