fredag 4. oktober 2019

Ultralyd katt drektig

På enkelte dyr er det aktuelt å følge drektigheten med gjentatte undersøkelser for å følge med på at kattungene utvikler seg normalt. Man kan også bruke ultralyd til å undersøke skadede muskler, sener og ligamenter. Ultralyd fungerer også dårligere på skjelettdeler.


Katten går drektig i til dager. Du bør passe godt på henne nå slik at hun ikke føder ute. Kan gå ut litt om dagen, men må være inne om natten. Anbefaler sterilisering etter fødsel. Bli ikke engstelig, begge disse endringene er fullstendig normale.


Katter har vanligvis få problemer med fødselen. Dersom du er bekymret for katten din eller vil få bekreftet at hun er drektig , kan du ta henne med til dyrlege. Der vil de sjekke om den vordende mor er sunn og frisk, samt bekrefte drektighet med en fysisk test eller ultralyd. Veterinærer oppdager vanligvis om katten er drektig fra dag og senere. De kan bruke ultralyd for å sjekke at kattungene er friske.


Ultralyd katt drektig

Etter hvert som tiden går, vil veterinæren gjennomføre flere tester for å se hvor mange kattunger som kommer, og om katten trenger noen form for næringstilskudd. Vi bruker ultralyd for å studere: - Indre organer som lever, nyrer, milt, urinblære, prostata, tarm, livmor og svulster i bukhulen. Vi kan si om din hund eller katt er drektig fra uker etter parring. Dagens ultralydapparat kan gi ganske så gode bilder av livmoren slik at det er til en viss grad mulig å se hvor mange foster tispa bærer på og hvordan de har utviklet seg.


Dette er derfor den sikreste og mest bruke måten for å sjekke om en hund er drektig , eller ikke. Etter paring kan drektighet bestemmes ved hjelp av ultralyd eller ved hjelp av rektalisering rundt dag til etter paringen. Det er fornuftig å undersøke at hoppa fortsatt er drektig rundt dag 4 og 90.


Det er ikke mulig å ta urinprøve slik det gjøres på mennesker for å sjekke om hunden er drektig. Det er da mulig å kjenne fosterblærer i buken, ta ultralyd eller blodprøve. Veterinæren kan kjenne etter fosterblærer i tispens buk fra dag 21.


Har ogsaa tenkt aa lukke katten inne naar tida for fodselen naermar seg, saa ho ikkje stikker av og prover aa fode ute i skogen e. Her er masse rovdyr rundt stallen! Er det riktig gjort overfor katten aa stenge ho inne naar fodselen naermar seg? Rabatten legges til automatisk. Lynrask hjemlevering av kattemat.


Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok! Hvis vi ikke finner noe her, er hunden mest sannsynlig ikke drektig , men vi anbefaler ny kontroll etter en uke.


Vi kan ta ultralyd for å verifisere dette og angi når fødsel skal finne sted. Hos noen verdifulle hunder og katter som har blitt parret, har vi fulgt med på hele drektigheten med ultralyd hver uke. Etter en 3-ukers tid skal man kunne se om tispa er drektig ved å ta ultralyd.


Første gang vi gjorde det, rundt dag 2 kunne vi se antydning til fostre. Når vi igjen tok ultralyd på dag var det ingen tvil, her er det definitivt en gjeng søte små. Akkurat hvor mange det blir kan være vanskelig å si ved kun å ta ultralyd. Ved forløsningskomplikasjoner utføres ultralyd av fostrene for å vurdere deres tilstan blant annet gjennom å kontrollere hjerteaktiviteten. Fosterdiagnostikk med røntgen.


Vi kan se valper på ultralyd når hunden er ca 3-uker drektig. For å telle antall valper er det best med røntgen, men da må hun være minst dager drektig for at valpene skal synes godt på bildet. Det er vanlig med luktfri utflod uker etter parring.


Vi kan ta blodprøve av tispa fra dag for å bekrefte en drektighet. Normale forandringer på tispa i drektigheten. Drektighet Drektighetstid: I gjennomsnitt er en tispe drektig døgn fra parring, med en variasjon på til dager.


Et mjau kan bety så mangt, og hva pus egentlig mener er ikke så enkelt å forstå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg