torsdag 31. oktober 2019

Seboreisk eksem øyelokk

Memira har mer enn års erfaring, 100. Profesjonelle råd fra våre hudterapeuter - gjør vår hudtest allerede i dag! Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Atopisk eksem og Kontakteksem er de vanligste årsakene til øyelokkseksem.


Eksem kan komme fra en lang rekke ytre faktorer.

Irritativt Kontakteksem kan skyldes øyedråper eller irritative stoffer som kommer på øyelokkene. Dette er ikke en allergi. Allergisk Kontakteksem skyldes en allergi mot et stoff huden på øynene eksponeres for. Typiske symptomer er flass i hodebunn, som er mest uttalt om vinteren.


Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen. Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Sammenhengen med denne hudsoppen er usikker fordi det er mange som har samme hudsopp uten å ha seboreisk eksem.


De ble fulgt i år.

Jeg har følgende råd til utredning: 1. Hudpleie med bløtgjørende midler nedsetter risikoen for revner i huden og dermed hudinfeksjon, som kan få et eksem til å blusse opp. Les mer hos Apotek 1. Har du eksem på store deler av kroppen og kremene ikke virker, kan soppdrepende legemidler i tablettform ha effekt. For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går over tid.


Det finnes forskjellige varianter av eksem. En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Behandling kan hjelpe, men må ofte gjentas ved nye utbrudd. Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen.


Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor. Seboreisk eksem er egentlig en overreaksjon på en overproduksjon av en normalt forekommende sopptype. Tilstanden er ofte livslang med utslett som kommer og går. Ikke gå glipp av: Lær hvordan du kan lindre symptomene på atopisk eksem.


Andre store forskjeller. Atopisk og seboreisk eksem er også forskjellig med tanke på hvordan de påvirker spedbarn, da seboreisk eksem ikke forårsaker ubehag hos babyer. Det kan være i hodebunn, øyenbryn, øyenlokk, nesevingene, i lysken eller navlen, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene.

Seborroisk eksem , også kaldt flasseksem, forekommer hos 5- av alle voksne. Flasseksem, seborroisk eksem , forekommer hos 5- av alle voksne. Eksemet forekommer både hos små barn (opp til 1-års alder) og hos voksne. Både flass og seboreisk eksem har uavklart etiologi, men skyldes kanskje en immunologisk reaksjon på gjærsoppen Malassezia, som er en del av normalfloraen.


Seboré rammer hudområder med høy tetthet av talgkjertler (de seboreiske områdene). Forekommer hos 8– av befolkningen og i alle aldre. Utslettet sees derfor ikke før puberteten, unntatt hos spedbarn, som i de første levemånedene kan ha høy talgproduksjon på grunn av hormonell stimulering fra moren i fosterlivet.


Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres. Ofte er mange i samme familie rammet. Omlag tre prosent av alle spedbarn utvikler atopisk eksem.


Det er ingen kjønnsforskjell i forekomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg