onsdag 9. oktober 2019

Sår hals iskrem

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Har man vondt i halsen kan det være vondt å spise, men prøv med iskrem. Dette er lett og spise og det lindrer den såre halsen. Andre årsaker til sår og vond hals. Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter.


Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter. Sår hals , svelgsmerter og feber.

Initial slapphet, hodepine og feber, senere halssmerter. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg. Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper.


Iskrem mot sår hals. Et svært populært kjerringråd mot sår hals er iskrem. Den kalde iskremen avkjøler halsen, og kan virke lindrende for en opphovnet og betent hals. I tillegg er iskremen enklere å svelge enn vanlig mat når halsen er som vondest. Hoven hals hører hjemme hos legen.


Ved sår vond hals bør dog isen spises ikke legges på utenpå. Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Sår og tørr hals er ikke særlig behagelig.


Ofte kan det være kløe i halsen i tillegg. Les mer om sår hals. Av og til kan det gå. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke.

Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Du kan få sår hals når som helst. Dette skyldes et virus eller en bakterieinfeksjon av den typen som fører til forkjølelse, influensa, halsbetennelseog kyssesyke. Det kan også skyldes røyking, overdrevet pusting gjennom munnen mens man sover, forurenset luft eller allergier.


Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Som oftest er sår hals ledd i en halsbetennelse, oftest på grunn av virus, av og til på grunn av bakterier. I sjeldne tilfeller er sår hals uttrykk for en alvorlig lidelse. Som regel har man da også andre symptomer i tillegg.


Med hovne slimhinner i halsen kan det være vondt å svelge og snakke. Ofte får man sår hals i forbindelse med en forkjølelse. Det tar fra et par dager til rundt en uke før du er kvitt sårheten i halsen – men prøv disse rådene for å lindre plagene og for å bli raskere frisk.


NO: Å gå med sår hals er utrolig irriterende, og noen ganger går det så lang tid at det føles som om det overhodet ikke kommer til å gå over. Man tenker gjerne på den såre halsen som en vinterplage, men vi har nok alle fått med oss at dette kan dukke opp når som helst, og gjerne når det passer dårligst. Barn kan ha magesmerter og oppkast. Hvis man har med feber over 3grader, fravær av hoste, hovne lymfeknuter, hvitt belegg på mandlene med rød og sår hals er streptokokkinfeksjon mer sannsynlig og legekontakt anbefales. Gi mat og drikke som er mindre vondt for barnet å svelge, for eksempel iskrem.


Oppsøk lege på nytt dersom barnet virker svært medtatt, får høy feber og ikke klarer å få i seg mat og drikke. Antibiotikabruk hos barn. Saltvann lindrer sår hals Det er ikke bare aspirin som viser seg å ha en positiv effekt på sår hals. Storfjell-Olven forteller at det å gurgle varmt saltvann opptil flere ganger om dagen også kan være gunstig. Kok opp én liter vann og tilsett én teskje salt.


Gurgle dette så ofte du har anledning mens du har vondt hals.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg