torsdag 3. oktober 2019

Vaffelrøre havregryn

Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. Verdens beste vaffelrøre ! Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt.


Havregryn trenger lengre svelletid enn mel. Stek vaflene gyllenbrune.

Server vaflene med litt rømme og bær, eller godt pålegg. Les også: fordeler med havre. Mer smak i vaflene? En vaffelrøre kan tilsettes mye godt for å få mer smak. Ved å bruke litt grovere mel får man en sunnere variant av vaflene.


Ha på litt godt pålegg, og servér dem til lunsj eller til kvelds. VAFLER MED HAVREGRYN ? Siden den gang er det blitt laget utallige gode vafler i alle verdens hjørner. I Norge spiser vi gjerne vafler med et godt syltetøy og rømme, eller vi har på smør og brunost.

De inneholder også mye av det sunne umettede fettet. Bruk gjerne også olje eller flytende margarin, evt. Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.


Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. Disse sprø vaflene lages med maisennamel.


Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren. Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy. Sett frem syltetøy, rømme, smør, sukker og brunost, da er du garantert at alle får sine ønsker oppfylt.


Prøv vår deilige vaffeloppskrift! Det søte liv markeres dette med ny vaffeloppskrift hver dag hele uken (yess!! ) - i tillegg til en superflott giveaway der Wilfa gir bort stk av vaffeljernet Hjerte Stor Piip, som har vært en testvinner flere år på rad. Men først til dagens oppskrift som er en tradisjonell oppskrift på Surmelksvafler. Vaffeldagen den 25.


Er du blitt bedt om å lage vafler til neste dugnad eller sportsarrangement? Her får du en enkel og smakfull oppskrift på stor vaffelrøre som gir liter røre, eller cirka vaffelplater. I denne varianten har vi byttet ut deler av hvetemelet med havregryn og sammalt hvete.


Sjømannskirken fyller 1år i år, og for nesten like lenge siden (føles iallefall sånn) hadde jeg jobb som vaffelsteiker på Sjømannskirken i London.

Den ene fra London, den andre, min egne middags- vaffelrøre. Det finnes mange meninger om hva som er den beste oppskriften på vaffelrøre. Noen bruker kefir i røra, mens andre bruker bare søtmelk.


Får du vaffelrøre til overs kan den oppbevares i kjøleskapet i flere dager, og stekes opp når behovet for en godbit skulle melde seg igjen. Moods of Norway-vaflene kan du prøve denne oppskriften, men ønsker du en sunnere variant anbefaler jeg disse fullkornsvaflene. Oppskrift på fantastisk god vaffelrøre. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses og tines senere.


Selv hadde jeg en boks seterrømme som hadde gått ut på dato, og da ble det deilige, sprø rømmevafler på familien. Eg elsker å spise vafler og pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat, og desse er selfølgelig av den sunne typen som er næringsrike og metter godt. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg