onsdag 30. oktober 2019

Slimløsende kjerringråd

Slim i halsen - kjerringråd. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid. Ofte kommer det i forbindelse med allergi.


Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening. Gi slimløsende midler dersom barnet er plaget av seigt slim. Ved kraftige hosteanfall bør barnet tas opp av sengen slik at slimet ikke gjør det vanskelig for barnet å puste. Oppsøk legen dersom barnet virker svært medtatt, feberen ikke går ned etter to-tre dager, barnet har tungt for å puste eller pusten er veldig rask. Da kan du forsøke disse kjerringrådene.


Når vi ikke orker ta turen til apoteket eller vil unngå å bruke medisiner, kan det være verdt å ta en titt på kjøkkenet. Salvie har medisinsk blitt brukt som universalmiddel i hundrevis av år. Salvien har blant annet en slimløsende , antibakteriell og hostedempende effekt. Den skal ha en senkende effekt på blodsukkeret og har et høyt antioksidantinnhold.


Forbedrer hukommelsen. Timian har en desinfiserende, antibakteriell og slimløsende effekt. Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten.


Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom. For eksempel ved luftveisinfeksjoner kan seigt slim sette seg i lufteiene og være vanskelig å hoste opp. Det finnes ulike produkter som kan bidra til at det blir lettere å puste.


Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege. Du kan se flere slimløsende midler mod hoste her. Generelt om slim i halsen. Slimløsende legemidler skal gjøre det lettere å hoste opp slim. Du kan få kjøpt slimløsende legemidler på apoteket.


Er du plaget med tung pust, kan du prøve en inhalator som vanligvis brukes mot astma. Endelig en rynkekrem som virker. Kirtlerne i menneskets hals producerer dagligt – liter slim. Hoste er en naturlig metode for kroppen å forsøke å bli kvitt slim i halsen eller slim fra lungene.


Forkjølelse og hoste kan være ufarlig, men det kan være irriterende å nyse og hoste hele tiden. Hoste er irriterende selv for de menneskene som omgir oss, og det kan hindre oss fra å holde konsentrasjonen. Et vanlig kjerringråd mot slim i halsen er å koke opp en spiseskje brunt sukker i en halv liter vann.


Du skal da drikke sukkervannet lunket eller varmt. Dette tipset har imidlertid ingen bevist effekt. En kvinne har sendt oss et kjerringråd hvor hun sier at slimløsende hostesaft hjalp henne, ikke mindre enn to ganger, for å bli gravid. Hostesaft kan hjelpe for å bli gravid.


Hun forteller at hun hadde lest det i et ukeblad. Vi skal normalt produsere noe sekret, eller slim som vi gjerne kaller det, i luftveiene våre. Men når det blir økt mengde, som ofte er tilfellet hos de med kols, eller når sekretet blir seigt, er det viktig at vi får fjernet det.


Sekret som blir liggende i luftveien vil gi god grobunn for infeksjoner. Det er en viktig del av immunforsvaret vårt. Sukkervann kan være et godt råd hvis du plages med slim i halsen.


Plages du med mye sliming i halsen, kan det hjelpe å koke opp en spiseskje brunt sukker i en halv liter vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg