fredag 11. oktober 2019

Julekaker med fløte

Kle en liten firkantet form med bakepapir. Varm opp smør, fløte , sukker, sirup og vaniljesukker over svak varme og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann. Det er den gode fløteskvetten som må ha æren for at dette alltid blir en særdeles myk og saftig sjokoladeformkake! Kaken kan lages i enten rund form eller i en avlang brødform (se tips).


Kaken smaker ekstra nydelig når den er varm og helt nystekt!

Server kaken i skiver, gjerne med en kopp kaffe eller et glass melk. Deilig hverdagskake! Det er opp til hver enkelt å bestemme hvilke som er De syv slag. For mange er sandnøtter én av dem. Disse småkakene er lettlagde julekaker , som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens.


Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter. På tide å tenke på julebaksten? Her har vi samlet over oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.


Vi håper oppskriftene inspirerer deg til å bake akkurat det som gir deg julestemning.

La røren svelle i ca. Legg en stor teskje røre midt på krumkakejern og stek løvtynne strull. Rull dem straks rundt en pinne rett fra jernet. Pass fingertuppene for det er litt varmt! Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.


I følge tradisjonen skal vi ha syv slag julekaker. Ha fløte , sukker og sirup i en vi tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring. La det koke på middels varme i ca.


Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Nå før jul er det mange som tjuvstarter bakingen av julekaker , og jeg har her samlet de beste av våre oppskrifter på julekaker og da småkaker. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon. Jeg har bare julekaker fra din blogg hvert år, og julemiddagen er også med inspirasjon fra deg.


Jeg baker hvert år julebrødene dine, men har tilgode å få de høyere enn tre-fire cm… Hva gjør jeg feil? De har mye til felles med engelske ginger snaps, men har fått selskap av fløte og et overraskende element: Sitronolje, som gjør smaken frisk, og konsistensen et herlig sted mellom sprø og seig. De oppfyller et viktig kriterie for gode julekaker - for mye av alt som er godt. Så lager du den gule kremen: Start med å ha eggeplommer pluss et egg i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte , vanilje og sukrin.


Sett det så et kjølig sted for å avkjøles. Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt.

Her er en oppdatering av en guide til julebakst for de som har matallergi. Det være seg glutenfritt, melkefritt eller andre aktuelle oppskrifter. Fordi at selv om en har en eller annen matallergi, er det ikke sagt at man ikke kan spise julekaker.


Strull kan for noen være lett å forveksle med krumkaker. Disse to kakene stekes i samme jern, så det er kanskje ikke så rart. Røren er av det svært enkle slaget og består kun av rømme (eventuelt kremfløte), sukker og litt hvetemel. Flere bakere, mere moro med julekaker ! En lur måte å få mange slag kaker i hus på, er å invitere til en kakebakelørdag eller -søndag.


Alle tar med èn eller to kakedeiger hver, og så deles de ferdigbakte småkakene etterpå. Vi nærmer oss desember med stormskritt og jula er nesten rett rundt hjørnet. Desember er en måned fylt med masse godsaker, og det starter gjerne idag. Julebor julegløgg, julefrukost, juleavslutninger, juleverkste julebaking – og eg kan egentlig fortsette!


Vi gir deg oppskriften på en veldig god pepperkakedeig, til julens tradisjonsrike pepperkaker. Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri. Se film for inspirasjon til pepperkakehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg