torsdag 17. oktober 2019

Uteblitt mens kreft

Hos de fleste kvinner er menstruasjonen nokså regelmessig. Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest.


Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker.


Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens. Kan uteblitt mens ha noe med kreft i underlivet eller celleforandinrger gjøre ? Har plutselig sluttet få mensen , tok gyn und for år siden,. Jeg ble livred i og med at dette er et tegn på kreft , men tror faktisk det hadde kommet ut av skjeden, for jeg. Jeg eeeer så redd for kreft men har jo ikke celleforandring heller så aner ikke hva. Men det har selvsagt ingen hensikt å gå til lege hver gang du har en magesjau eller føler deg litt ekstra oppblåst.


Hvordan finner legen ut om jeg har kreft i eggstokkene? I første omgang ved å gjøre en vanlig underlivsundersøkelse, der hun kjenner på eggstokkene dine. Du forteller at menstruasjonen har uteblitt (dager over), men likevel har fått negativ graviditetstest.


Det er mulig å være gravid med negativ test, som oftest fordi man har tatt testen før HCG-nivået har rukket å stige til det nivået som gir utslag på testen. Men ettersom eggløsningen kom fire dager senere enn normalt, er dag bare ni dager etter eggløsningen, og det er sannsynligvis for tidlig å få positiv test. Kanskje er du gravi og kanskje er du det ikke. Viktig å utelukke kreft - Uregelmessige blødninger kan skyldes kreft i livmorslimhinnen eller i livmorhalsen.


Det er alltid viktig å utelukke at dette er grunnen til at man blør, sier spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer, Britt-Ingjerd Nesheim. Andre faktorer som miljø og arv kan øke risikoen for kreft. Men det er fortsatt vanskelig å gi klare årsaker til at noen får kreft og andre ikke. Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem.


Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft. For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for. Men det kan være andre forklaringer også på at du ikke har fått mensen , blant annet stress, reiser, slanking og overdrevet trening. Oppfatningen av kraftige menstruasjonsblødninger er subjektiv. Men i verste fall kan uregelmessige blødninger være et tegn på kreft.


I en studie av kvinner som mente de hadde kraftige blødninger, blødde prosent mindre enn ml per syklus mens prosent hadde blodtap over ml. Nå har jeg ikke hatt mensen på måneder. Muligheten for at jeg er gravid finnes ikke pga at kjæresten min har jentekropp. Så vidt det ikke finnes noe som heter jomfru-fødsel.


Har undersøkt litt på nettet og lest om alt fra hjer. Peniskreft kan også forekomme hos yngre, men er veldig sjeldent. Prognosen for peniskreft er avhengig av svulsttype, svulstutbredelse (stadium) ved diagnosetidspunktet, behandling og oppfølging. Tidlig diagnostikk er viktig. Ved spredning til lymfeknuter i lysken, men ikke i bekkenet, kan kirurgi på lymfekjertlene gi varig helbredelse.


Likevel må man ta symptomene alvorlig , sier Opdalshei. T3: Triiodotyronin (T3) er det aktive skjoldbruskkjertelhormon, men bare ca. Resten må konverterteres fra T4.


Flertallet skjoldbruskkjertelhormoner som produseres av thyroidea er bundet til et protein – tyroksinbindende globulin(TBG) for å kunne frakte dem rundt i resten av kroppen og inn i cellene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg