tirsdag 29. oktober 2019

Trekke visdomstann refusjon

Oslo Tannlegesenter hjelper deg. Skånsom trekking av visdomstenner. Har du plager med visdomstennene bør du vurdere å fjerne dem. Dette kan gjøres hos tannlegen eller du kan bli henvist til en spesialist.


Trekking av en visdomstann med lokalbedøvelse tar ca minutter. Ved behov kan du få et legemiddel som heter benzodiazepin, som virker beroligende. Inngrep = refusjon. Trenger du å trekke visdomstann ? Vi utføre alle typer behandlinger og har spesielt god erfaring med engstelige pasienter.


Kirurgisk fjerning og HELFO- refusjon. Trygg og smertefri behandling. Tror du kun får igjen på operasjon av visdomstann , hvertfall det jeg gjorde. I en alder av har plutselig en visdomstann slått seg vrang. Tannlegen oppdaget det på ordinær kontroll, jeg ante ingen ting.


Takk for den, fredag 13! Jeg trodde jeg skulle seile gjennom livet med alle fire i behol men den gang ei. Har heldigvis verdens beste tannlege og null tannlegeskrekk t. Gjør det vondt å trekke visdomstenner? Selve inngrepet eller trekkingen gjør ikke vondt. Du er godt bedøvet, og vil ikke kjenne noe ting.


Men dette er smerter som døyves enkelt med vanlig smertestillende. Og er du skikkelig uheldig har du kanskje heller ikke god nok plass i munnen til visdomstennene, som kan føre med seg smerter, bakterieinfeksjoner eller kjevelås. Den beste løsningen er da å få tannlegen til å trekke ut tanna. Men visste du at det er best å trekke visdomstennene før du kommer i 30-årene?


Vi hjelper deg med å søke og ordner refusjon direkte mellom oss og Helfo. Refusjon fra Helfo ved kirurgisk fjerning av visdomstann. Våre tannlegespesialister møter alle norske kompetansekrav for stønad fra Helfo. Du betaler bare deler av regningen dersom hull eller skader er medfødte eller skyldes ervervede lidelser, svært sjeldne sykdommer, kreft, alvorlige psykiske lidelser m. Trygderefusjon Ved operative inngrep kirurgisk fjerning av visdomstann eller rotamputasjon. Ved behandling av periodontitt (tannløsningssykdom) Ved tanngnissing.


Noen får plager av denne overbelastningen. Den kan føre til smerter i hode, nakke og kjeve. Etterhvert kan resultatet bli sprukne. Når du må trekke en tann vil du få lokalbedøvelse, slik at du ikke kjenner noen ting. Tanntrekking går vanligvis fort og uten ubehag etterpå.


Hvis du har visdomstenner som ikke kan trekkes på vanlig måte, vil du få hjelp av vår oralkirurg. Visdomstenner kan noen ganger være komplisert å trekke. Vi har som mål å beholde tennene så lenge som mulig i stedet for å ta dem ut og erstatte dem.


Men i blant kan en dårlig tann føre til en rekke plager og problemer i munnen. En kirugisk fjerning av visdomstann vil delvis dekkes av HELFO. På Sandaker avdeling har vi kirug som har lang erfaring med trekking av visdomstenner.


Ikke drikk, spis, skyll munnen eller røyk før to-tre timer etter tanntrekking. Noen ganger sitter tennene så godt fast i kjeven at tannlegen ikke kan trekke en tann på normalt vis. Tannen kan i tillegg være godt skjult.


Da må tannen trekkes av en oralkirurg, noe vi naturligvis ordner her på klinikken. I slike tilfeller fjernes tannkjøttet rundt tannen, og tannlegen borer rundt den for at tannen skal avdekkes. Da kan prosedyren være mer komplisert og dermed også dyrere. Generelt: Fjerning av visdomstenner er et kirurgisk inngrep i kjevebenet.


Mange pasienter vil få ubehagelige symptomer i form av smerter, hevelse og vanskeligheter med å spise etter operasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg