onsdag 16. oktober 2019

Pestsnegler

Vanligvis dreier det seg her om blæresnegler som tilhører Physidae-familien. Innenfor denne familien finnes det flere arter, som er nok så vanskelig å se forskjell på, om man ikke er en snegleekspert. Det kan føles umulig å kvitte seg med pestsnegler ved å plukke dem for hånd.


Når man endelig tror at man er kvitt alle sammen innser man gjerne at det fortsatt er mange knøttsmå reker i akvariet som man aldri kommer til å oppdage med det blotte øyet, og er man riktig uheldig er det også mange eggsekker gjemt rundt omkring. Hver jegersnegle kan toppen spise 2-pestsnegler hver dag, så selv med en håndfull jegersnegler tar det lang tid å rydde opp i populasjoner av pestsnegler hvor det er flere hundre individer, spesielt om det er et stort akvarium. Jegersneglen er ganske enkel å holde.

I tillegg til å være dekorativ er den også nyttig. Den spiser nemlig pestsnegler , som har en tendens til å formere seg voldsomt. På den måten hjelper Asiatisk jegersnegle til med å holde bestanden nede.


Med andre ord Asiatisk jegersnegle er carnivore, men spiser også resten av fiskemat og alger. Snegler i akvariet. Alle som har et tropisk ferskvannsakvarium har vel opplevd at det etter hvert dukker opp små snegler i akvariet. Mine spiste alt som var levende i karet unntatt en gruppe på tigerbarber.


Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven. Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av data fra FINN.

I begynnelsen la de eggeklumper på lett synlige steder, slik at det bare var å fjerne dem, men i det siste har det dukket opp snegler overalt! Hadde et lite akvarium en gang. Da tok jeg fiskene over i en bolle, med vann fra akvariet, - og tok hele akvariet i badekaret - dusja med kokende vann - roterte på steiner osv. Tre små “ pestsnegler ” hentes fra akvariet. Det nye vannet står og lufter seg i en bøtte før det brukes til sneglene.


Jeg har en jobb til dem! Her i karet har jeg blæresnegler, Physidae. Noen synes sikkert at det er latterlig ettersom blæresnegler kan formere seg kjempefort og derfor regnes som pestsnegler. Sannheten er at blæresnegler er fine og interessante små-snegler.


Her har jeg også sandsnegler. En oppdagelse andre kanskje kan dra nytte av? Festlig sneglefelle formet som en solsikke. Fylles enkelt med øl eller sneglegift og sneglene kommer strømmende til!


Ikke et eneste hårstrå går til spille hos frisør Åslaug Brevik, i Molde. De spiser snegler ja, har testet dette her med Chinemys reevesii, dog ikke pestsnegler , de er ikke ønskelige her. Testet med sandsnegler, trumpetsnegler?


Det er ikke s mange men det er ikke pent se p nr. Sandsnegler Diverse Artikler NAF - NAF Norsk Akvarieforbund 12.

Har slim, men ogs mye annet spennende fakta om snegler. Den kan fungere som en predator på uønskede organismer som børstemark, flatworms, pestsnegler etc. Den kan også ta ønskede organismer, men nytteverdien kan være stor. Denne gylten har en nytteverdi i et korallrevsakvarium.


Resultatet var en babyboom av små snegler, og det var derfor nødvendig med en massakre. Så da vi skiftet vann i akvariet idag, fikk jeg æren av å plukke snegler fra planter, bakvegg, glass og røtter, og vet dere hva? De satt tett i tett på undersiden av treverket og nøt livet.


Pestsnegler eeelsker røtter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg