onsdag 22. mars 2017

Blodig utflod før mens

Endret farge og konsistens på utfloden kan tyde på at noe er galt. Dersom utfloden blir klumpete, kan dette være et tegn på sopp vaginitt. Da vil man gjerne kjenne at det klør i tillegg.


Veldig tyntflytende, nesten vannaktig, utflod er heller ikke bra, da dette kan tyde på at du har skjedekatarr, sier Evelyn Simmones. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig.

En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Hvis du ikke kan si helt sikkert at det er det du har, bør du gå til lege. Er det noe jeg kan gjøre selv for å finne ut av dette? Du bør føre en nøyaktig menstruasjonskalender. De siste to gangene før mensen har jeg fått blodig utflod ganske presis uke før mens.


BufretLignendeHadde ikke vanlig menstruasjon sist, men brun utflod i to uker. Har spottet litt før mensen de siste to gangene også. Jeg lurer på om dette bare er er mensen eller bare brun utflod.

Aldri hatt noe sånt før , det er ganske mye til å være. Men hvor mange uregelmessige blødninger skal det til, før det er riktig å oppsøke lege? Det er det umulig å svare generelt på.


Det avhenger helt av kvinnens alder og av hvordan blødningene arter seg. Skjønner man at blødningene man har er menstruasjon, men at den ikke kommer helt regelmessig, er det aldri farlig, sier Nesheim. Det begynte med at utfloden var blodig et par dager uken før mensen. Det samme skjedde også før den neste menstruasjonen, men denne gangen fikk jeg blodig utflod også et par dager uken etter mensen.


Men fordi blødningene kan bli store, skal de alltid tas på alvor. Blødninger før man har vært på ultralyd kan også komme fra morkaken og dens plassering – uten at man vet det. Undersøkes kvinnen med ultraly kan man se om morkakens plassering kan være forklaringen til blødningen. Normal utflod har en gulhvit eller klar farge, mens brun eller rød utflod tyder på blod.


Blodtilblandet utflod kan skyldes p-piller, og sees når hormondosen i p-pillene er for lav til å kunne opprettholde livmorslimhinnen, slik at denne ”brytes” ned og gir blødning. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse.


I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Varierende mengde, men stort sett så liten mengde at det bare kommer på papiret og ikke i trusa. Fredag denne uken hadde jeg ganske blodig utflod , før den ble rosa igjen lørdag og brun i dag.

Kan virke som det kommer mest når jeg er aktiv da det er mest på dagtid mens jeg er på jobb og lite eller ingenting på kveld og natt. SVAR: Hei Takk for at du skriver til oss, jente år. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Les om Brun utflod.


Brun utflod er en svært vanlig årsak til undring eller bekymring hos kvinner, selv om de fleste episoder med brun utflod ikke er noe å bekymre seg for. Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner. Alle kvinner har i perioder økt mengde utflod , men det er forskjellig fra kvinne til kvinne hvor mye utflod hun aksepterer innen hun søker lege. Opp til menstruasjonen kan det være litt mer utflod enn ellers, og midt i perioden kan det være mer klart og slimete. Men mensen var regelmessig.


Fikk utskrevet Bpreparat av legen pga lavt jernlager. Så ble mensen borte 2-mnd. Blør bare en dag eller to innimellom og helt uten rytme.


Ved påsketider fikk jeg blodig utflod i større eller mindre grad daglig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg