onsdag 29. mars 2017

Bløtkake med jordbærkrem

Montering av kaken: Kle springformen (ikke bunnen) du brukte til å lage sukkerbrødet med bakepapir. Legg den nederste sukkerbrødlaget på et fat og sett formen over. Legg på neste lag med sukkerbrød og klem den forsiktig ned slik at kaken blir rett.


Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken ! Bløtkake med jordbær og vaniljekrem passer til konfirmasjon, dåp, bursdag og andre anledninger som bør feires med kake!

Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv. Sett ovnen på 1°C. Lag sukkerbunnen ved å piske egg og sukker til en stiv eggedosis. Med kjøkkenmaskin bør du regne minst minutter til dette.


Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend forsiktig med en slikkepott til du har en jevn og fin røre. Det er også ekstra godt om du dynker sukkerbunnene ( med skje) med utblandet husholdningssaft før du dekker med jordbærkrem på hvert lag. Dersom du ønsker å lage to etasjer med en liten sukkerbunn på toppen, lag en ekstra røre (egg, 1g sukker, 1g glutenfritt hvetemel, ts bakepulver) og følg samme fremgangsmåte.


Jeg pyntet med friske jordbær og blåbær som fikk et melisdryss rett før servering.

Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de gode smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte den til senest noen timer før servering. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk. Fyll: Jordbærkrem lager du ved vispe kremfløte til luftig krem, og vende inn jordbærsyltetøy. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.


Smør vaniljekremen utover kaken. Dynk sukkerbrødet med melk. Legg en del på et fat, spre halvparten av bringebærsyltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg skiver av banan på toppen.


Legg en del sukkerbrød på toppen og gjenta lagene med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver. Topp med sukkerbrød. Jordbærkrem er ein liten vri på dei djupfryste jordbæra, som mange kan synest kan bli litt trøtte når dei berre blir tina og servert på tradisjonelt vis.


Oppskrift med video frå Ingrid. Slik lager du bløtkaken : 1. Velg hvor mange lag med krem du vil ha i kaken. Ofte holder det med ett lag i en liten bløtkake.


Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen, samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv, gjerne en sagekniv med tagger.

Sylskarp fiskefileteringskniv fungerer også fint. Jordbærkrehakk 2g jordbær grovt. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk.


Pisk mascarpone, vaniljefrø, melis og kremfløte til en luftig krem og bland inn de hakkede jordbærene. Legg en kakebunn med nougat på et kakefat og smør på halvparten av jordbærkremen. Legg på den andre bunnen med nougat og smør på med resten av kremen og legg til slutt på den siste bunnen.


Høy bløtkake med jordbærkrem og Daim. Ja, hva er best som bløtkakefyll? Og bør man ha vaniljekrem INNI og vanlig krem utenpå?


Som dere sikkert skjønner er det første gang jeg skal begi meg ut på dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg