mandag 20. mars 2017

Fiskekaker med potetmos

Ha dem i en gryte, dekk med vann og kok til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i gryta. Knus potetene med en potetstapper eller en tresleiv. Spe med melk mens du arbeider potetene sammen til en mos. Tilsett smør og smak til med salt.


Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt.

Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Potetene kokes møre, tøm av vannet, legg i en spiseskje smør og mos med en potetmoser, gaffel eller hva du har tilgjengelig. Hvis du vil ha den litt mer kremete som jeg har laget her, kan du avslutte med å piske den med en ballongvisp. Smak til med salt, pepper, gressløk og sprøstekte salamibiter til slutt.


Steikte fiskekaker og grønsaker med potetmos. Mens potetene koker, kan du steke fiskekaker. Etter at de har fått en fin stekeskorpe, heller du grønnsakblandingen (for eksempel fransk blanding) i pannen og steker til.

Skrell potetene og del dem i mindre biter. Lag en vri på potetmosen ved å mose poteter og brokkoli sammen. I tillegg til at det er sunt, får du en lekker farge på tilbehøret.


La det kjøre til massen blir fast og kan formes til en ball. Ha i potetmel, ingefær, chilli, koriander og eggehviter, kjør godt sammen. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs. Rull fiskekaker og stek dem i panne. Oppskriften tilsvarer 4-fiskekaker , alt ettersom hvor store du lager dem.


Kokte poteter eller potetmos smaker kjempegodt. Lag gjerne dobbel opppskrift og frys ned fiskekaker som en sunn fastfood en annen dag. Lag gjerne fiskekakene med andre hvitfisk etter ønske, eller blandet sammen. Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne tørt, malt brød det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken. Fiskepinner lager du enkelt selv!


Prøv en enkel og god oppskrift på potetmos med variasjoner. Enkel, sunn og rask fiskemiddag med ørretfilet, potetmos og grønnkål mix. Dette er et supert middagstips på en travel hverdag, eller dager du bare ikke har lyst til å bruke lang tid på kjøkkenet men har lyst på en sunn og smakfull middag.


Her fylles det jevnlig opp med nye potetoppskrifter og i dag kommer det enda en.

Ja, du leste riktig, ikke kjøttkaker eller fiskekaker , men potetkaker. Her er det potetmos som gjelder, blandet med litt egg for å binde ‘farsen’, urter, hvitløk og parmesan for smak og litt andre diverse greier. Get without the ads. Skip trial month free.


Find out why Close. Engelskmenn og amerikanere bruker ofte potetmos i fiskekakene sine, mens vi er mer vant til fiskekaker med mest fisk i. Jeg sier som Ole BrumJa takk – begge deler. Disse syns jeg i hvert fall er svimlende gode!


Jeg gledet meg derfor til å komme hjem for å lage middag med lysing for første gang! Du kan bruke torskefileter på akkurat samme måte som jeg gjør med lysingfiletene. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca.


Server med rotmos, bacon og spinat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg