tirsdag 14. mars 2017

Hjemmelaget syltetøy

Om bærkurven eller fryseren er full av bær, så kok noe hjemmelaget. Her finner du oppskriftene og nyttige tips å ta med på veien, enten du skal koke hjemmelaget syltetøy , gelé eller saft. Hjemmelaget syltetøy.


Ved å lage ditt eget syltetøy kan du selv bestemme hva det skal inneholde. Dette syltetøyet er basert på bringebær og uten tilsatt sukker.

Syltetøyet er derfor lavt på karbohydrater. Andre bær kan også benyttes. Rørt syltetøy uten koking har en friskere smak enn kokt. Hva er vel bedre enn nystekte vafler, arme riddere eller ferskt brød med hjemmelaget jordbærsyltetøy på?


Dette er en enkel og veldig god oppskrift som lages på få minutter. Også er det deilig med ekte smak av sommer når høst- og vintermørket virkelig tar over. Oppbevares syltetøyet i krukker, ikke hermetisk lukket, må vi bruke fra 6- 800g sukker pr.


For å lage hjemmelaget syltetøy trenger du egentlig bare to ingredienser: plommer og sukker som du koker sammen.

Men for at syltetøyet skal bli raskere ferdig, finnes det noen triks. I all type frukt finnes det naturlig pektin og syre som er med på å lage syltetøyet tykt så det kan smøres på brødskiven uten å renne utover. Da sitter jeg igjen med et skikkelig massivt syltetøy som er helt perfekt å plassere oppå en tykk skive med god ost eller bare en nystekt skive brød. Du kan jo for eksempel bake dette landbrødet.


Bare fordi du spiser sunt, trenger du ikke nekte deg hjemmelaget syltetøy. Her får du tre sunne oppskrifter på syltetøy - helt uten sukker. At det har stor helsebringende effekt å spise bær, det er lege Gunn Elin Ladstein ikke i tvil om.


Når skogen bugner av bær er det fort gjort å plukke en liter eller to, og du koker kjapt en porsjon syltetøy. Ved å lage selv får du et helt rent produkt med mer næring, og som er uten tilsetningsstoffer og raffinert sukker. Denne oppskriften har jeg fått fra bestemoren min, den er svært enkel å følge, og gir helt nydelig jordbærsyltetøy. Nylaget syltetøy bringer frem noen av de beste barndomsminnene mine. Bland jordbær og sukker til frysetøy eller lag et snartkokt syltetøy i gryte.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Lag hjemmelaget syltetøy og saft av sommerens frukt og bær Legg sommeren på glass! Lager du mye syltetøy samtidig, som du tenker å ha på steriliserte glass, er det greit å bruke syltepulver når du koker.


Når frukt og bær er på sitt beste og billigste er det bare å benytte anledningen til å prøve seg på safting og sylting.

Lag heller mange mindre glass med syltetøy enn få store. Er det ikke koselig å gi bort et glass med hjemmelaget syltetøy til en god venn eller et familiemedlem? Lag fine etiketter og fest på glasset eller i en snor rundt glasset. Det gjør syltetøyet til en flott og personlig gave. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.


Et hjemmelaget syltetøy er ikke noe hokus pokus, men et par regler bør du likevel følge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg