mandag 20. mars 2017

Plommer dessert oppskrift

Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. En god og enklere dessert. En herlig dessert av plommer som du har klar i kjøleskapet tilfelle uventede gjester kommer.


Server vaniljeis eller vaniljekesam til sammen med mandler og f. Bruk plommene før det er for sent. Plukk fra egne trær eller naboens, eller kjøp i butikken.

Steinfrukten, hvis farge spenner fra lysgult til den mørkeste lilla, er spennfull av aromastoffer, syre og sødme, som gjør at den lett kan brukes til både salte og søte retter. Desserten er enkel og må serveres nystekt. Har du plommer i hagen, er den ekstra grei å lage.


Plommer bakt i ovn får en nydelig, konsentrert smak og fin konsistens. En rask og enkel dessert som passer like godt til hverdags som til helgekosen. En annen, mer selvsagt vei å ta plommene, er å bruke dem til dessert. Plommer på vin, gjerne også med krydder, er en voksen klassiker som skal lages i god tid før servering og en genial løsning for travelt vertskap.


Del plommene og fjern steinen.

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett sukkeret, legg i plommene med snittflaten ned når sukkeret så vidt har smeltet til gyllen karamell. Holdbarheten på plommer avhenger av hvor langt plommene har kommet i modningsprosessen. En moden plomme har kort holdbarhet, og bør spises innen få dager.


Har du derimot høstet plommene mindre modne, kan de holde seg lenger. Plommer kan hermetiseres med eller uten skinn og steiner. Er skinnet tykt og seigt bør det trekkes av. Ta opp og trekk av skinnet. Legg plommene i laken etter hvert som skinnet trekkes av (slik at de ikke blir mørke).


Store mengder plommer og epler kan høstes i mange norske hager nå om dagen. Prøvd dem på glass, i flasker og til dessert , men også i middagen. Vårruller med plommer , peanøtter, pære og pomelo fungerer både som en lett lunsj, mellommåltid eller dessert. Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott.


Hundrevis av forskjellige restauranter. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.

Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Hos bestemoren min ble det som regel servert dessert hver dag. Også på helt vanlige hverdager. Men desserten kunne gjerne være en kompott laget av frukt som var til overs. Servert med melk og litt sukker ble dette en søt og sunn avslutning på middagen.


Begynn med å fylle glassene med færske plommer. Fyll de godt opp da de siger litt sammen etter hvert. Sett glassene i vannbad.


Bruk akkurat så mye vann at glassene fortsatt står støtt, men har godt med vann rundt seg. Jeg bruker en stor kaseroll med lokk til. Alle typer kan brukes. Plommekompott oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Server den gjerne lun med litt vispet krem til. Plommer , og kanskje særlig de norske, er en favoritt for mange. Plommen , med sine vakre variasjoner i blått, gult og rødt skall, er en fryd for både øye og gane.


Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem. La deg bli inspirert av våre oppskrifter på desserter du kan lage om høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg