onsdag 15. mars 2017

Spontanabort uten blødning

Spontanabort er et ufrivillig tap av graviditet. Symptomene er blødning fra skjeden, med eller uten smerter nederst i magen. Risikoen for spontanabort er størst i første trimester.


Senere i svangerskapet kan en spontanabort forårsake kraftigere blødning , og blodet kan inneholde slim eller en blodpropp. Smertene i mage og korsrygg tiltar ofte inntil livmoren kan fordrive fosteret og morkaken. Slik forløper en spontanabort. Kan man gjennomgå en spontanabort uten å få symptomer?


Hvis du har hatt tre eller flere spontanaborter , kan legen utrede deg for å se om det skyldes en bestemt årsak. Da vil du sannsynligvis ta blodprøver for antifosfolipid-syndrom, som er en blod-koaguleringssykdom. Men fordi spontanabort er så vanlig, vil du sannsynligvis ikke ta tester hvis du har hatt færre enn tre spontanaborter. Mensensmertene kom etter dette.


Idag tok jeg ny graviditetstest, den var negativ. Jeg har ikke hatt noen blødninger. Har jeg spontanabortert uten å ha blødd? Du kan ikke ha spontanabortert uten smerter eller blødninger.


Når man tar ultralyd så tidlig i svangerskapet, må den tas vaginalt for å kunne se fosteret så tidlig. Jeg vet ikke om jordmoren tok ultralyden på den måten, men jeg regner egentlig med at hun gjorde det. En sjelden gang kan det foreligge en graviditet utenfor livmoren. Hovedsymptomet ved spontanabort er blødning fra skjeden med eller uten krampelignende smerter i nedre del av magen. Du bør be om smertestillende hvis du har mye vondt.


Men det er svært sjelden at en spontanabort forårsaker varige helseproblemer. Det er ingenting du kan gjøre for å hindre eller stoppe en spontanabort. Legen vurderer hva slags type abort. Vanlige symptomer på spontanabort. Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort.


Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Begrepet er også kjent som missed abortion (MA). Blødning og magesmerter kan være tegn på en spontanabort , men husk at man også kan også ha blødninger uten å miste barnet, sier Correa. Utskrapning etter ni uker Correa understreker at det ikke er uvanlig at gravide kvinner har blødninger i løpet av svangerskapet uten at de aborterer, men blødningene kan altså også være et tegn på at det gikk galt med den lille i magen. Studien inkluderer kvinner som innkom med spontanabort innen utgangen av 12.


De ble randomisert til observasjon (n = 46) eller utskrapning (n = 48) dersom de ikke hadde for mye smerter eller blødning eller ultralydmessig innhold i uterus på mer enn mm. Alle pasientene ble etterundersøkt – dager senere. Både spontanabort og ektopisk graviditet kan innebære sterke smerter og blødning , og det kan bli nødvendig med sykehusinnleggelse.


Tidlig tap av en graviditet er for mange kvinner den mest traumatiske hendelsen som har skjedd i deres liv 3. De psykologiske følgene av et slikt traume blir ofte oversett. Eventuell blødning fra skjeden, annet enn flekker, under tidlig graviditet regnes som en truet spontanabort. Vaginal blødning er veldig vanlig tidlig i svangerskapet. Minst halvparten av alle unnfangelser ender med spontanabort , det kan til og med skje uten at vi vet om det.


Det er flere årsaker til dette, og noen ganger kommer det av en kombinasjon av flere faktorer. Utviklingen av blæremola. Selv om det ikke er vanlig, kan blæremola forårsake blødning under det første trimesteret av svangerskapet. Etter utskrapning er det normalt å ha en menstruasjonsliknende blødning eller mindre i noen dager, opptil 1-uker.


Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar, opp til veker. Det er lite som kan gjøres for å forebygge en spontanabort. En spontanabort skjer i de fleste tilfeller uten behov for spesiell behandling.


Hvis det er mistanke om at det er rester tilbake i livmoren etter aborten, kan det gis et medikament (prostaglandin) som stimulerer til sammentrekninger i livmorveggen så restene kan støtes ut. Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump. Noen opplever bare blødning. Aborten er endelig når foster og morkake er utstøtt.


Ofte er det helt ufarlig, men det kan også være tegn på spontanabort. Hei, jeg er redd for at jeg kanskje gjennomgår en spontanabort. Jeg tenkte ikke noe mer over det da, fordi det var så sent på kvelden og jeg var sliten. Hun sier at det i de første ukene av svangerskapet ikke er helt uvanlig å ha en liten blødning , uten at det er noe farlig. Svangerskap utenfor livmoren.


En blødning tidlig i svangerskapet kan imidlertid også være tegn på at fosteret har festet seg utenfor livmoren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg