tirsdag 28. mars 2017

Indiske retter

Denne uken blir det flere indiske retter og oppskrifter hos oss. Mye pga flere glass med indiske smaker som står i kjøleskapet og ønsket om noen raske middager med varme. Les mer om denne saken. Chapati er en type pannebrø flatbrø eller lefse om du vil, som er perfekt tilbehør til dal eller andre aromatiske indiske og pakistanske retter. Raita er sådan set ikke en ret du serverer per se.


Raita serveres nemlig til rigtig mange forskellige retter.

Menyen hos Haveli Asker bugner av et spennende utvalg indiske retter. Finn din favoritt eller prøv en helt ny rett! En fargerik og smakfull meny som duften av gode krydderblandinger vil kile deg i nesa!


Ifølge Sarita Sehjpal er det store geografiske forskjeller også på matfronten. Retter som kylling korma og kylling tikka masala er blant de mest kjente fra nord preget av mektige og smaksrike sauser. Kylling Tikka Masala. Klikk her for oppskrift!


Slik lager du nanbrø godt å servere til indiske retter som tikka masala eller gryteretter.

Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert. Derfor kan du lett variere brødet med krydder som hvitløk, koriander, eller søtere smaker som cashewnøtter, sukker og rosiner. Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat. Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt.


Nanbrød er et indisk bakverk som er et veldig vanlig tilbehør til curry og andre indiske retter. De kan lages naturell eller smakssettes med urter, hvitløk eller andre krydder og frø. Nanbrødet skal være litt sprøtt i kantene, men mykt inni.


Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Flere gode indiske retter finner du her. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise. Det er aldeles nydelig! De lekreste kyllingoppskrifter.


Her finner du våre beste oppskrifter på indisk mat! Så skulle du kigge in her finder du opskrifter opdelt efter lande. I søte retter brukes det kardemomme, kanel, muskatnøtter og rose-essens.


Indisk mat i utlandet. Aarti Kapoor mener indisk mat ikke trenger å være sterk og eller tidkrevende. Karri er også en matrett i det indiske kjøkkenet.

Ordet kommer fra det indiske khari, som betyr saus. Karrien freses på begynnelsen av tilberedningen i matfett, gjerne sammen med løk og eple. Gurkemeie gir karrien den gule fargen, bukkehornskløver den karakteristiske smaken mens kajennepepper gir heten.


Vi garanterer deg en kulinarisk opplevelse som vil huskes lenge! I vår meny finner du alt fra tradisjonelle indiske retter til biff, salater og baguetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg