mandag 13. mars 2017

Sterilisering menn reversering

Mange menn velger i dag sterilisering som prevensjonsform. Ved sterilisering avbryter man sædlederen, som transporterer sædcellene fra testiklene til urinrøret. Du blir steril ved at det ikke lenger er sædceller i sædvæsken. Imidlertid kan endringer i din livssituasjon medføre at du angrer på at du har fått utført en sterilisering. Sterilisering hos menn innebærer at sædlederne skjæres eller brennes over i lysken.


Det er vanlig å oppleve ømhet de første dagene, men de fleste er tilbake i normal aktivitet etter en ukes tid.

Etter operasjonen vil du forsatt få utløsning som normalt, men utløsningen vil ikke inneholde sædceller som kan befrukte egg. Hvordan utføres sterilisering av en mann ? En etterhvert mye brukt form for prevensjon er sterilisering av mannen. Man legger et lite snitt på pungen over hver sædstreng, eller i pungen.


Ca av menn som har til å utføre en sterilisering , ombestemmer deg senere og vil angre sterilisering. Vanligvis er det et nytt ekteskap, men noen ganger et barn er død eller har et ønske om å få flere barn. Den sterilisering kan løftes ved hjelp av en reversering enten en vasovasotomy. Denne artikkelen først kort diskutere hva.


Reversering av vasektomi er en ganske naturlig prosedyre og den kvinnelige partneren trenger ikke å ta noen medisiner (som ved assistert befruktning).

Imidlertid tar det ganske mye tid før man kan unnfange et barn etter reversering av sterilisering og noen par må fortsette å prøve for ett år eller lengre. Menn som er helt sikre på at de ikke ønsker barn i fremtiden, gjennomfører sterilisering som en permanent prevensjonsmetode. Det er mulig å reversere en sterilisering (refertilisering), men dette er en komplisert operasjon som ikke alltid er vellykket. Vi anbefaler derfor ikke sterilisering hvis du er usikker på om du ønsker barn i fremtiden.


I utgangspunktet er sterilisering et uopprettelig inngrep. Kvinner er sterile med en gang etter operasjonen, mens menn først er sterile etter tre måneder. Inngrepet påvirker ikke den seksuelle aktivitet eller lyst. Du kan selv gjerne barbere pungen før du kommer.


Tradisjonelt sett har ofte kvinner gjennomgått sterilisering , men inngrepet er vesentlig enklere å utføre på en mann. Jeg regner det som ganske åpenbart at en mann som gjennomgår et sånt inngrep har blitt grundig informert om hvordan det virker på kroppen, mulighet for reversering , etc. Man ser heller ingen vesentlig forskjell på væsken ved sæduttømming, da av sædvolumet stammer fra prostata og sædblærer. Derfor synes jeg der er rart at hun må spørre på et forum om hun har pratet med han om det.


Hvem kan bli sterilisert? Alle kvinner og menn over år kan etter eget ønske og grundig overveielse la seg sterilisere. Hvert år er det flere tusen norske kvinner som bestemmer seg for denne muligheten for prevensjon. Bivirkninger ved sterilisering av menn er sjeldne. I svært sjeldne tilfeller (0-;) vil sædlederne vokse sammen igjen slik at det er mulig å gjøre en kvinne gravid igjen.


Når det gjelder kortvarige bivirkninger, så kan noen få spreng og hevelse i testiklene den første tiden, men dette går over etter en ukes tid. Det er svært mye informasjon om denne på internett fra forskjellige kilder.

Her har vi samlet de viktigste artiklene om mannlig sterilisering fra offentlige kilder for bedre kvalitetssikring av informasjonen. Det er anledning til å kreve vanlig egenandel samt pasientbetaling for bandasjemateriell og bedøvelsesmidler. Pasienten har da også rett til skyssgodtgjørelse etter vanlige regler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg