mandag 20. mars 2017

Doppler gravid farligt

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Kan registrere barnets hjerteslag fra uke i graviditeten. En doppler er derfor en falsk form for trygghet.


Jordmor og forsker Eli Saastad ved Høgskolen i Oslo og Akershus, kan med god grunn bekrefte at å kjenne sitt eget barns aktivitetsmønster i magen, kan være foskjell på liv og død. Har lagt merke til at mange i terminklubben jeg tilhører bruker doppler.

Føler ikke jeg ble så mye klokere. Noen mener det er helt ufarlig å bruke doppler (med måte) og andre mener det er skadelig uansett. Finns nog ingen forskning som säger det skulle vara farligt.


MEN det är inte bra för ens psyke (ofta) att försöka lyssna med doppler. Nå er det ikke stråling fra ultralyd eller doppler , men lydbølger som brukes. Men jeg tror nok også at fosteret kan bli stresset av dette og prøver å ikke bruke doppler så mye.


Jeg har brukt det gang til nå.

Det vil skape trygghet. Vanlige beymringer i svangerskapet. Fastlege Kari Løvendahl Mogstad erfarer at gravide kan ha et nærmest uendelig behov for informasjon. Ut fra et føre var-prinsipp anbefaler man likevel den gravide å begrense bruk av denne typen maleprodukter. Er det liv der inne?


Og mange lurer - hvor tidlig går det egentlig an å høre hjertelyden hos jordmor eller lege? Jag undrar precis samma som du! Har inte köpt en och vet inte än om jag tänker göra det, förmodligen inte. När jag var gravid förra gången (missfall) sa barnmorskan att de slutat lyssna på hjärtat på fostret eftersom det kommit nya rön om att instrumentet kan skada fostret hörsel.


Ultralyd av den gravide livmoren. Den gravide livmoren er ideell for ultralydundersøkelse fordi fostervannet i livmorhulen gir utmerkede betingelser for overføring av lydbølger til fosteret og morkaken. Gravide med blodtypen Rhesus negativ vil få tilbud om en blodprøve for å se hvilken Rhesus fosteret har. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Rask og trygg leveranse.


Vi ser at mange gravide ønsker å bestemme selv dersom de opplever det som viktig og nødvendig å kunne høre fosterlyden med egen doppler av ulike årsaker.

Så lenge et produkt er dokumentert lovlig og trygt, er dette et valg enkeltmennesket må få lov til å ta, sier Libæk til Side2. Jeg ble redd kun en gang, da hadde jeg ikke kjent liv på ett døgn, og sjekket med doppler. Heller ikke den fanget opp noe. Da hadde jeg dratt på føden uansett doppler eller ikke. Ville bare si at jeg har vært til ultralyd i dag og absolutt alt var bra.


Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (for eksempel gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid ? Spørsmål og svar om influensasykdom og -vaksine under graviditet. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ? Når bør man i så fall oppsøke lege?


Heldigvis får de fleste av oss sjelden influensa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg