fredag 17. mars 2017

Dere som har hatt svangerskap utenfor livmor

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Kvinner som har hatt klamydia har dobbelt så høy risiko for svangerskap utenfor livmoren. Risikoen øker også noe hvis man har kobberspiral, men stort sett ser vi at det er skader på egglederne som er årsaken, sier Veholmen. Har man hatt et svangerskap utenfor livmoren tidligere, øker også risikoen for at det skjer igjen.


SA tidligere hvor kroppen har ordnet opp selv, men føler bare på meg at noe er galt, er kjempe kvalm og ekstremt trett, men det er vist vanlig med svangerskap utenfor livmoren også, har i tillegg vondt i korsryggen og litt små vondt i magen av og til. Dersom jeg har hatt ett svangerskap utenfor livmoren tidligere, kan jeg få dette igjen? Ja, risikoen for et nytt slikt svangerskap er faktisk , men det er helt avhengig av hva som var grunnen til det første. Selv om du har hatt flere slike svangerskap kan du fortsatt bli gravid på vanlig måte, så sant en av egglederne dine er i orden.


Kan hende jeg er gravid utenfor livmoren. Hcg dobler seg ikke som den skal, men går opp og ned og øker lite. Dere som har hatt savngerskap utenfor livmoren og har opperert det bort.


Hvor lenge er dere på sykehus? Er det mye smerter etterpå? Spørsmålet er vel helst relevant når det blir oppdaget SENT, da. Mener vel helst å spørre om man kan puste lettet ut dersom GU ser bra ut men HCG nivået har vært VELDIG mistenkelig. Hvis man tidligere har hatt en graviditet utenfor livmoren, er det en økt risiko for å få en ny graviditet i den samme egglederen.


Ved infertilitet som ikke skyldes nedsatt sædkvalitet, er det ofte skader på de indre kvinnelige kjønnsorganene. Ved prøverørsmetoden sprøytes et eller flere egg opp i kvinnens livmor. Slik behandles svangerskap utenfor livmoren Det er vanlig å ta ultralyd i slike tilfeller, og de fleste gynekologer vil ha svangerskap utenfor livmoren som en mulig forklaring.


Men disse kan være vanskelige å oppdage. Ser man ikke noe i livmoren, men vet at kvinnen er gravi vil man se etter noe galt utenfor livmorhulen. Nedsunken livmor eller livmorsfremfall har symptomer som tyngdefornemmelse i underlivet, og skyldes svekket eller slakkere opphengingsapparat for livmoren inne i bukhulen, med den følge at livmoren synker ned og eventuelt stikker ut gjennom skjeden. Jeg vil gjerne ha barn senere i livet, og har lest om folk som har ventet for lenge med dette og da sprukket eggleder, så da tok jeg ingen sjanser og dro til sykehuset noe som var veldig lurt da det bare gjorde vondere og vondere mens jeg ventet på å bli operert.


Der ble jeg operert og fikk små sår på magen. Det er imidlertid enkelte ting dere ikke kan forutse eller redusere risikoen for, og en av dem er svangerskap utenfor livmoren. Men hva er det egentlig som skjer ved slike tilfeller, og hvor utsatt er du? LES OGSÅ: Vær forsiktig med dette på ferie. For å kunne vurdere verdien på 1må jeg vite hvilke andre verdier som er målt og gjerne når du har hatt siste menstruasjon.


HCG vil hemme eggmodning og eggløsning, så det må være ute av kroppen før syklus starter på nytt. Det du opplever er som en abort, eller at graviditeten går til grunne, og det kan gi smerter. Det viser en befolkningsundersøkelse SINTEF Helse har gjennomført, basert på data fra sykehusene i Sør-Trøndelag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg