tirsdag 7. mars 2017

Gravid uke 22 plutselig kvalm

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Lurer på om jeg har fått omgangssyka, eller er det svangerskapskvalme. Formen har vært grei ellers.


Var hos jordmor igår og da hadde jeg protein i urin, noe hun mente kunne komme av for lite væske. Plutselig tungpusthet og hevelse. Tungpusthet og plutselig hevelse i ett av beina kan være tegn på blodpropp. Det finnes en rekke normale forandringer i svangerskapet som fører til at alle gravide har en økt risiko for å få blodpropp.


Uke 5: Mensen har ikke kommet og du føler deg kanskje litt trøtt og kvalm. Mange opplever stikninger og ubehag nederst i magen og noen må tisse ofte fordi livmoren tar mer plass. Knøttet er nå mm langt, hjertet har begynt å slå og anlegget for organene legges. Kvalme i svangerskapet er mest vanlig i første trimester. Men hvorfor blir man så kvalm ? Forfatterne av studien skriver at nivået av humant choriongonadotropin (hCG) når en topp ved omtrent til uker etter siste menstruasjon.


En del gravide synes at smaks- og luktesansen blir mer følsom enn den pleier. Lukter som de ikke har reagert på før, for eksempel matos og parfyme, gjør dem kvalme. Enkelte kvinner forteller at de plutselig får avsmak for bestemte matvarer og smaker som de tidligere har likt, for eksempel kaffe, mat som er nedlagt i eddik, eller pepper. Les også: ting folk sier bare til gravide.


Bestill svangerskapskontroller hos jordmor og lege I veileder for svangerskapskontroll heter det at første svangerskapskontroll er i uke 8-1 neste kontroll er ultraludundersøkelsen i 17. Følte meg i superform i mange uker etter at kvalmen ga seg i uke 14. Nå har den kommet tilbake, sammen med hodepinen og svimmelheten. Jeg fikk påvist nedsatt glukosetoleranse i dag, men legen mente ikke at det var dette som gjorde meg kvalm.


Er det noen som har opplevd det samme? Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm , vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Svangerskapskvalme begynner som regel i svangerskapsuke fire til seks, regnet etter siste menstruasjons første dag.


Plagene vil hos mange øke fram mot uke ni til ti, og deretter avta og gradvis forsvinne. I perioden mellom uke til uke forsvinner plagene helt hos de fleste. Forandret smaksopplevelse.


Et tegn på graviditet er for mange at de plutselig ikke orker å spise enkelte matvarer, for eksempel kaffe eller sterk mat. Trur det er helt normalt jeg. Jeg begynte og bli kvalm i uke og var ekstremt kvalm helt til uke 2 s fikk jeg en pause p. Kvalme kvalme kvalme uke - Libero - Jeg str midt i eksamens helvette og den kvalmen gjr livet s surt. Men plutselig sånn i uke ble jeg mye verre igjen og gikk tilbake til den ekstreme kvalmen som jeg hadde i starten.


Har den siste uken følt meg noe bedre igjen heldigvis, men det er fortsatt ganske ille. Legen og jordmoren min sier at det er ganske normalt å bli mer kvalm på slutten igjen dessverre. Merker at jeg er litt uggen i formen også i dag, men heldigvis ikke ordentlig kvalm.


Hadde så inderlig håpet at jeg var forbi det der nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg