torsdag 9. mars 2017

Skappelgenser med raglanfelling

Meld deg på vårt nyhetsbrev under. Bli med på tur da vel… Her får du oppskriften min, samtidig som du får være med på den vakre turen ned gjennom Øysteseliene i høstformiddagen. Stryk meg over håret-genseren. Fordelen med raglanfelling er at den krever minimalt med montering.


Enkel oppskrift på norsk (.pdf). Genseren har A-linje og raglanfelling. Størrelsen kan justeres ned ved å strikke med tynnere pinner.


Du kan også legge opp litt færre masker om du vil ha liten str. Denne genseren skal ha raglanfelling. Det er en genial måte å strikke genser på, både fordi det er enkelt og fordi en slik genser gir god passform. Jeg bruker ikke mønster når jeg strikker raglanfelling , men bruker metoden jeg lærte av av moren min da jeg strikket min første genser. Her finner du lenker til strikkeoppskrifter på gensere til voksne og barn.


Skappelgenser med raglanfelling

De fleste er gratis. Fell videre mot halsen på hver 2. Fortsett med raglanfellingene som før og str til arb måler ca. Vi ønsker å inspirere deg – både med flott design og fantastiske garnkvaliteter. Dale Garn er din garanti for kvalitet og faglig kompetanse.


Charlotte strikker med mye tykkere garn i ren ull, og det fungerer veldig fint. Det blir en mye tykkere og fyldigere genser. Jeg er ikke helt ferdig ennå, men jeg tror den blir veldig fin! Vi snakket med Det Nye-leser Henriette Kofoed Gjeldvik, stolt strikker og eier av Skappel-genseren. Hvordan oppdaget du oppskriften?


Høsten i år har vært kaotisk og travel, det har ført til at jeg har begynt på mange prosjekter uten å ferdigstille dem, så langt. Noe jeg derimot har blitt ferdig med er mariusgenseren med rundfelling jeg begynte på for ikke så lang tid tilbake. Stort og bredt utvalg av garn, strikkemønster og ferdige strikke kolleksjoner.


Vi har gensere til flere typer anledninger. Dette er en genser nesten helt uten sømmer, kun sydd under ermene. Jeg vurderte lenge og vel om jeg skulle gå i gang med Skappelgenseren, men i frykt for å svømme i den slo jeg det fra meg.


Men da jeg kom over denne Skappelvarianten med raglanfelling var garn bestilt bare minutter etterpå. Når ermemålet stemmer med ermelengden min, feller jeg ytterligere masker og strikker vrangborden rundt på strømpepinner. Forsøker å vise ved bilder her, hvordan dette fungerer. Så nå har du fårr prinsippene, og kan gå igang med tilpasse din egen dorthe eller annen slags genser eller jakke på akkurat din egen måte.


Legg arbeidet til side og strikk et erme til. Helge prosjektet ble en Mariusgenser med hjerter og falske fletter. Bilder av garnet jeg har brukt kommer lengre ned på siden. Strikket etter str xs dame. Har strikket noen forkortet runder bak for å få den litt høyere opp i nakken.


Synes ofte at gensere med rund sal kan sige litt bak. DROPS Air er, som navnet tilsier, et veldig luftig garn som føles fantastisk mot huden. Dette gjør at det passer perfekt som tilbehør, sjal, gensere og jakker med både struktur- og flettemønster.


Plagg laget i DROPS Air er kløfrie, så alle kan bruke dem! Gratulerer med ny genser, Rikke! Nå har du jo skrevet ned hva Rikke må gjøre neste gang hun strikker seg genser - eller så må hun gjøre som jeg gjorde, flytte helt til Bergen. Derifra var det ikke like enkelt å rope på mamma.


Jeg monterer på samme måte som deg, med ett unntak, jeg syr armen i fra retten - for hånd! Filtrer strikkeoppskrifter for å finne det helt riktige design i det garnet og formen du ønsker, eller bli inspirert til ditt neste prosjekt. Søk mellom tema som påske og jul, dåp og bryllup, eller er det ikoner du leter etter, som Marius eller Nancy?


Velg blant flere merker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg