torsdag 9. mars 2017

Ekstremt oppblåst

Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Oppblåst mage kan bety cøliaki og laktoseintoleranse.


Spesialist i indremedisin og gastroenterolog Peter Coll ved Volvat Medisinske Senter i Bergen forteller at det er rundt prosent av menn og prosent av kvinner i Norge som sliter med irritabel tarm.

Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst. Har den siste tiden blitt helt ekstremt oppblåst.


Er litt bedre på morgenen, men er som oftest veldig oppblåst her også. Den blir slik i grunn samme hva jeg spiser, og på kvelden buler den slik ut at det ser ut som jeg er høygravid. Har faktisk tatt et par tester for å sjekke, for den siste måned.


Er så ekstremt oppblåst at jeg ikke får sove på natta og i tillegg blir jeg ekstra kvalm.

Har hemorroider fra forrige svangerskap (mini er år) som er blitt verre og gjør ekstremt vondt å gå på do. Svært mange opplever å bli ekstremt luftige av å innta mat som inneholder sukkeralkoholer, dette er kunstige søtstoffer som slutter på -ol: maltitol, sorbitol, xylitol. Du finner det i sukkerfrie pastiller, tyggis og sukkerfrie barer.


Eksempel på barer med kunstig søtning er Atkins-bar og Quest-bar. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt.


Det er helt normalt å kjenne seg omblåst en gang i blant, men i aller verste fall kan dette være tegn på kreft i eggstokkene. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Skjønner ingenting. Har ingen allergier som jeg vet, og har ikke vært plaget med luft før.


De siste tre kveldene har jeg blitt ekstremt oppblåst ! Magen står rett ut, og det rumler vanvittig høyt der inne hele tiden. Jeg kommer meg på do så alt er i skjønneste orden der, men jeg er så ille nå at jeg ikke passer buksene mine da de klemmer for mye som gjør at jeg blir ennå mer kvalm og at jeg får vondt.

Sliter du med ballongmage og føler deg oppblåst ? Mange årsaker til oppblåst mage. Da kan FODMAP-dietten være noe for deg. Kreft i tykktarmen er det vi er aller mest redd for. Det er den hyppigste kreftformen i Norge i dag og derfor er vi stadig på vakt. Alarmsymptomene her er alder, blod i avføring og lav blodprosent, forteller Hausken.


Magesmerter - hva kan det være? Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften, kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg