fredag 31. mars 2017

Samleie rett før eggløsning

Sikre perioder som prevensjonsmetode bygger på at man bare har samleie i de perioder hvor det ikke finnes noe egg som kan bli befruktet. Mulighetene for å bli gravid er størst de siste fire til fem dager før eggløsning. Man kan også bli gravid i to til tre dager etter eggløsning.


Etter samleie bruker sædcellene ca timer for å nå egget. For å unnfange et barn, må du ha sex på de mest fruktbare dager – vanligvis til dager før eggløsning og gjennom dagen for eggløsning.

Kvinner kan bli gravid ved å ha samleie en dag eller to før eggløsning , så det er ingen grunn å vente til dagen for eggløsning. Sædceller kan leve opptil døgn, så da kan de ha svømt oppover og står klare når egget kommer hvis de har sluppet ut litt før eggløsningen. Det er lurt å ha samleie før selve eggløsningen finner ste slik at sædcellen allerede finnes i egglederen klar til å befrukte det modne egget. Eggløsningen skjer vanligvis mellom klokken og 19.


Dersom man har sex et par dager før til en dag etter eggløsning , vil eggcellen og sædcellen som oftest møtes i løpet av dette tidsrommet. Egget lever i 12–timer, men siden sædceller kan leve i flere dager, er du mest fertil og har størst sjanse til å bli gravid hvis du har ubeskyttet samleie på samme dag som eller dagen før eggløsning. Rett etter eggløsning begynner den tomme follikkelen å produsere et annet hormon som heter progesteron.


Forberede neste menstruasjon.

Det er blitt gjort undersøkelser som viser at det kun er seks dager i måneden du kan bli gravid. Fem dager før eggløsning og en dag etter. Hvor lenge etter samleie kan man bli gravid?


Når du har sex, blir sædceller sluppet opp i livmoren og egglederen. Hvis du tilfeldigvis har sex på samme dag som du har eggløsning , så du kan bli gravid samme dag. Men hvis du ikke har eggløsning samme dag som du har sex, kan sædcellene leve i opptil tre til fem dager. Vanlig feil er å tro at eggløsningsdagen er den mest fruktbare dagen. Det er bare sjangse på å bli gravid når man har samleie på eggløsningsdagen.


Rett før eggløsning blir slimet klarere, glattere og kan trekkes i lange tråder. Dette slimet kan ligne litt på eggehvite, og inneholder stoffer som gir næring til sædcellene på veien. Etter eggløsning forsvinner dette slimet og erstattes av en mer hvitaktig utflod. Da er sjansen for graviditet betydelig redusert.


Dyp penetrasjon ved samleie. Den beste stillingen er bakfra, og ikke misjonærstillingen som mange tror. Her blir sæden deponert i bunnen av kvinnens vagina og rett i det fruktbare livmorsekretet. På denne måten reduseres antallet sædceller som dør av det syrlige miljøet i vagina.


Befruktning må skje innen timer etter eggløsning , men sædceller kan leve inne i kvinnen i flere dager etter samleie og fortsatt være i stand til å befrukte egget.

Så hva er dine reelle muligheter til å bli gravid hvis ditt siste samleie fant sted tre, fire eller fem dager før eggløsningen? Sperm kan leve inne i en kvinne i tre til fem dager , ifølge den amerikanske Graviditet Association. Hvis du har hatt samleie i løpet av fem dager før eggløsning , er det mulig å bli gravid. Det har til oppgave å hjelpe sædcellene på veien opp gjennom skjede og livmor og fram til egglederne, der de kan befrukte egget. Det sies så at det kan være letter å få jente hvis man har samleie rett før eggløsningen, mens det kan være lettere å få gutter rett på eggløsningen.


Men om denne teorien er holdbar, er vi litt usikre på Er det lurt å ha sex hver dag rundt eggløsning , eller bør man spare på sæd ? Frøya svarer: Sædkvaliteten er forskjellig. Dersom syklusen din er regelmessig, kan du bruke enkel hoderegning. Du kan også benytte deg av Mammanetts eggløsningskalkulator som regner ut når du mest sannsynlig har eggløsning. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes?


Samleie og prevensjon. Blødning etter samleie kan være et tegn på kreft i livmorhalsen, og bør sjekkes, i hvert fall hvis det er en stund siden det ble tatt celleprøve, sier Nesheim. Hvidsten forklarer at sædcellen kan leve i opptil fem dager, slik at du også kan bli gravid dersom du har hatt sex i dagene før eggløsning.


Egget kan leve i egglederen opp til to døgn, så du har litt tid på deg. Det er ikke slik at du må kaste alt og ha sex med en gang du får eggløsning , sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg