fredag 31. mars 2017

Influensavaksine gravid erfaring

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp.

Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter). Ta kontakt med fastlege for å få vaksine. Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne.


Influensavaksine er ikke skadelig for fosteret. Mange lan blant annet USA, har anbefalt influensavaksine til gravide i mange år. Erfaring fra disse landene viser at influensavaksine i svangerskapet ikke øker risikoen for abort, for tidlig fødsel eller skade på fosteret.


Hvor kan du få satt influensavaksine ? Det er betydelig erfaring med bruk av sesonginfluensavaksine til gravide.

Flere lan blant annet USA, har gjennom flere år anbefalt sesonginfluensavaksinen til alle gravide. Tok den som gravid og tar den som ikkegravid. Med små barn i barnehagen og dårlig immunforsvar får jeg ALT som er. Har hatt en kraftig forkjølelse og bronkitt i to uker nå. Som gravid , nybakt mor og som nyfødt er man i risikogruppe for alvorlig influensa.


Får man influensa som gravid kan det føre til sykdom hos barnet eller abort. Vaksinen beskytter også barnet de første mnd i livet. Jeg ville absolutt ikke nøler med å ta vaksine hvis man er gravid i 2. Trimester i influensasesongen. Jeg var på kontroll hos legen i dag, og fikk spørsmål om å ta influensavaksinen. Og at de anbefalte det på det sterkeste, jeg er uker på vei nå.


Jeg har faktisk ikke tenkt tanken tidligere en gang (førstegangsgravid), og var ikke forberedt på å ta stilling til det. Så, er det noen gravide som. Hvis den gravide får alvorlig influensasykdom kan det også bli farlig for barnet i magen. Les om årets influensavaksine her. Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12.


Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. For gravide og visse sykdomsgrupper kan det være farlig å få influensa. Disse anbefales derfor å ta influensavaksine.

Virusene som forårsaker influensa endrer seg ofte, og risikogruppene anbefales derfor å vaksinere seg på nytt hvert år. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Bør jeg ta influensavaksine når jeg er gravid ? Oslo jordmor- og ultralydklinikk Dette er et spørsmål vi får fra gravide som er hos og som ringer til oss. Derfor omfatter ikke anbefalingen om influensavaksine gravide i denne perioden. Imidlertid kan vaksine vurderes der den gravide i tillegg har annen risiko for komplikasjoner av influensa.


Bruk av influensavaksine i svangerskapet er ikke tilstrekkelig dokumentert, men det er ikke vist uheldige effekter etter utstrakt bruk til gravide , fortrinnsvis i 2. Norske retningslinjer anbefaler influensavaksine til gravide som har underliggende sykdom og kommer inn under definerte risikogrupper som bør vaksineres. Resultatene derfra har ikke påvist at influensavaksinen kan skade fosteret. Vi har ikke sett at vaksinen øker risikoen for verken abort, tidlig fødsel eller skader på fosteret, forteller hun. Kan kvinner som ammer ta vaksinen?


I noen land anbefaler man faktisk at gravide vaksineres fordi influensaen kan ramme gravide hardere. Når man likevel fraråder gravide å la seg vaksinere, er det fordi vi ikke har nok erfaring med gravide og denne vaksinen. Generelt fraråder man alle nye medikamenter til gravide , for å være på den sikre siden. I Norge anbefales influensavaksine til gravide etter 12. Mange gravide uttrykker imidlertid skepsis mot vaksinen.


Informasjon og tilbud om influensavaksinasjon i forbindelse med svangerskapsoppfølgingen kan være viktige skritt i retning av høyere vaksinasjonsdekning. Jeg tok den i år etter å ha gruet meg i åresvis da jeg ble så dårlig av en annen type influensavaksine et tidligere år. Hun forteller at det fortsatt er få gravide kvinner som vaksinerer seg, til tross for at de tilhører risikogruppen som er anbefalt influensavaksine.


Gravid - influensavaksine Familie,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg