torsdag 30. mars 2017

Gravid etter svangerskap utenfor livmoren

Kvinner som bruker prevensjon, reduserer risiko for å bli gravid både i og utenfor livmoren. Men dersom man blir gravid til tross for prevensjonsbruk, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren noe større. Alder over år samt røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren. I verste fall kan en graviditet utenfor livmoren være en livstruende tilstand fordi det kan gi en stor blødning i bukhulen.


Hva er symptomene på graviditet utenfor livmoren ? De vanligste tegn på en graviditet utenfor livmoren er underlivssmerter eller smerter nederst i magen, ofte på den ene siden.

Når kan man prøve å bli gravid på ny? Karlsen forteller at det fint går an å bli gravid igjen etter et svangerskap utenfor livmor, selv om egglederen har blitt fjernet. Man trenger kun en eggleder for å bli gravid. Vi anbefaler å vente 2-sykluser før man prøver igjen. Har man operert med åpen teknikk, bør man vente lenger.


Dersom jeg har hatt ett svangerskap utenfor livmoren tidligere, kan jeg få dette igjen? Ja, risikoen for et nytt slikt svangerskap er faktisk , men det er helt avhengig av hva som var grunnen til det første. Selv om du har hatt flere slike svangerskap kan du fortsatt bli gravid på vanlig måte, så sant en av egglederne dine er i orden.

GRAVIDITET UTENFOR LIVMOREN : - 1-prosent av alle svangerskap skjer utenfor livmoren. Siri von Krogh, jordmor og redaktør for nettsiden Alt For Mamma. Svangerskap utenfor livmoren. Mellom og prosent av alle svangerskap i Norge er utenfor livmoren. Som regel er det en skade i egglederen som fører til at egget ikke kommer ned til livmorhulen slik det skal.


Ved svangerskap utenfor livmoren er det ikke foster i livmoren. Det kan i det tidlige stadium være vanskelig å lokalisere graviditeten, men det kan observeres blod i bukhulen. Ved gjentatte målinger av svangerskapshormonet HCG, vil stigningen gjerne være mindre enn forventet. Iblant kan det ses levende foster utenfor livmoren. Man snakker om en graviditet utenfor livmoren når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen.


En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen. Slik behandles svangerskap utenfor livmoren Det er vanlig å ta ultralyd i slike tilfeller, og de fleste gynekologer vil ha svangerskap utenfor livmoren som en mulig forklaring. Men disse kan være vanskelige å oppdage. Ser man ikke noe i livmoren , men vet at kvinnen er gravid , vil man se etter noe galt utenfor livmorhulen. Det nylig befruktede egget driver så gjennom egglederen mot livmoren , hvor det implanterer seg og utvikler seg frem til fødselen.


I noen tilfeller kan komplikasjoner føre til at egget implanteres andre steder enn i livmorhulen. Dette er et velkjent fenomen og betegnes som graviditet utenfor livmoren eller en ektopisk graviditet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet, det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme. Ekstrauterin eller ektopisk graviditet betyr at et befruktet egg implanteres utenfor livmoren. Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede egget fester seg i en eggleder.


Ekstrauterin graviditet (forkortes noen ganger som XU) er en potensielt livstruende tilstand og kan forårsake alvorlige indre blødninger. Smerter tidlig i svangerskapet skal vekke mistanken. Blir man gravid med spiral, er det sjanse for at graviditeten sitter utenfor livmoren. Hvordan påvise svangerskap i eller utenfor livmor. Da ser man ofte fort om en graviditet er inni livmoren.


Den gravide kvinnen hadde ikke vært til kontroll eller legebesøk i forkant av fødselen. Da ungen stadig ikke ble født, ble hun bekymret og oppsøkte lege. De blir de nødt til å få kvinnen inn på operasjonssalen omgående. Det viste seg at hun hadde svangerskap utenfor livmoren. I dag er jeg veldigkvalm, har feber, og det er helt forferdelig vondt i dette området.


Dere som har hatt svangerskap utenfor livmoren , vet dere om det pleier å se normalt ut på GU på forhånd? Spørsmålet er vel helst relevant når det blir oppdaget SENT, da. Mener vel helst å spørre om man kan puste lettet ut dersom GU ser bra ut men HCG nivået har vært VELDIG mistenkelig. Jeg husker fra mitt forrige svangerskap at det murret i hele livmoren ,. Unnfangelse utenfor livmoren. Gravid utenfor livmor?


I enkelte tilfeller vil fosteret bli unnfanget utenfor livmoren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg