mandag 13. mars 2017

Guacamole til reker

Guacamole er selvskrevent tilbehør til ethvert tex-mex måltid. Hovedingrediensen i guacamole er avocado, som er en utrolig god og næringsrik frukt. Kjøper du ferdig guacamole på boks inneholder den under avocado.


Resten er fyllmasse, kunstig farge og smaksforsterkere som skal forsøke å etterligne den gode smaken av avocado. Perfekt til fredagstacoen.

Reker med godt tilbehør. Kylling enchiladas med guacamole ,. Denne oppskriften har jeg gitt videre til mange,. Totalt antall sidevisninger. Bland sammen seterrømme, presset hvitløkbåt, chili sitronsaft og dill.


Smak til med salt og pepper. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler. Del avokadokjøttet i to, slik at du får like store deler.

Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken. Råstekte grønnsaker noe av det middagstilbehøret vi spiser aller mest hjemme hos oss. Alle elsker det, det passer til veldig mye forskjellig og det er så lettvint å lage. Disse rekene egner seg godt på rekesmørbrø i salater, og i supper og andre sjømatretter.


De er lette å pille, og man har god tilgang på dem hele året. Trikset for å se om en avokado er moden er å fjerne den lille knoppen på enden. Hvis det er brunt under, er avokadoen dårlig, men har den en frisk grønn farge, er den moden og klar til bruk.


En moden avokado vil også gi etter for et lett håndtrykk. Skjær rundt avokadoen på langs, vri den fra hverandre og fjern steinen. Ekte, hjemmelaget guacamole til fredagstacoen eller som dipp til nachochips. Salt og lime gir avokadoen masse smak. Liker du en sterk guacamole kan du tilsette litt finhakket rød chili.


I Mexico har man også gjerne hakket tomat i, kun kjøttet. Se video for steg-for-steg. Kremet guacamole med reker ” YV 4. Fikk boken din i dag!

Den var, om mulig, over ALL forventning #128578; Takk for at du har brukt så mye tid på å finne opp alle disse gode oppskriftene og ikke minst til å skrive det ned i en bok. En frisk variant av fredagstacoen med sterk jalapeño, friske grønnsaker og søt mango som passer perfekt til reker. Jeg har lagd et par varianter av denne (litt ettersom hva jeg har hatt i hus) og begge var supergode.


Kan absolutt anbefales! Majones eller aïoli kan også fint benyttes til andre retter, slik som i fiskesupper, som tilbehør til brød og er også en selvskreven rett på ethvert tapas- og buffetbord. Du kan også benytte oppskriften ovenfor som utgangspunkt til en remulade, som jo smaker godt til stekte fiskeretter og for eksempel roastbiff. Tilsett taco sauce og la det surre i to minutter. Ta sausen av varmen og tilsett rekene.


Fyll ett tacoskjell med salat, agurk i biter og mais. Legg på rekene og topp med guacamole. Denne fløyelsmyke dippen basert på avokado passer utmerket til nachos, som dip til potetgullet, til kjøtt- og fiskeretter, eller som tilbehør til vegetarmat.


Eller hva med guacamole i kombinasjon med ferske reker og godt brød? Dra til Fiskehallen og kjøp reker og server som nedenfor. Den er rask å tilberede og gir ofte mersmak. Du trenger: Til personer.


Sunn er den også, og her får du ni tips til matretter med avokado. Mia Gundersen serverer forrett med avokado og reker med mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg