mandag 20. juni 2016

Dynke bløtkake

Hvordan dynke , pynte eller dekorer en bløtkake ? En god bløtkake faller i smak hos de aller fleste, men hva skal til? Bløtkaken har vanligvis ett eller to lag med krem. For at kaken ikke skal bli for tørr, er det viktig at kakebunnene dynkes godt før fyllet legges på.


Hvilken type kremfyll man ønsker å bruke, er smak og behag.

Jeg dynker aldri bløtkake , synes den blir mye bedre uten. Jeg lager bunnen selv, siden den ikke er tørr så slipper jeg å dynke. Ikke bare kan de pyntes på de mest oppfinnsomme måter, men du kan også fylle de med det fyllet du liker aller best.


En viktig ting er å huske å dynke kakebunnen skikkelig med juice, melk eller kanskje en likør, slik at bløtkaken ikke blir tørr. Mitt hjemmelagde syltetøy er veldig rennende, derfor pleier jeg ikke å dynke så lenge jeg bruker det, men ja – det er viktig å dynke en kake for at den skal bli saftig og god. Du kan dynke med juice, saft fra hermetikk, lage egen sukkerlake (dal vann og del sukker kokes opp) og tilsette litt likør – eller du kan bruke brus.


Jeg syns det blir best bløtkake om man dynker dagen i forveien, men jeg foretrekker å ha på kremen amme dag. Bruk en spiseskje og spre væsken utover du, det skal bli ganske bløtt, men ikke så vått at kaken løser seg opp, liksom.

Ikke dekk absolutt alt, men lag feks ringer i brødet el med væsken. Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød. I stedet for å dynke med rom kan du blande noen dråper romessens i melken.


Bruker du skikkelig rom, blir kaken finest å se på dersom du bruker blank rom og ikke rom som er brun i fargen. Det går også an å tilsette noen dråper romessens i selve sukkerbrødsdeigen før steking. Det er lurt å kjevle ut marsipanen mellom to lag plast. Sukkerbrød er basisbunnen for en rekke kaker, her viser vi hvordan du lager en bløtkake med friske bær. Det finnes mange flere oppskrifter på Sukkerbrø som blant annet inneholder varmt vann, potetmel eller annet for å gjøre det luftig.


Denne grunnoppskriften er likevel etter min erfaring den aller letteste å lykkes med! En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrø og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut? Følg trinn for trinn bildene nedenfor og resultatet blir garantert bra.


Bunnen kan du fint dynke og fylle med krem, bær og eller syltetøy dagen før du skal servere den slik at den får satt seg litt og blir myk og saftig. Smør på krem og pynt like før servering.

Fyllet: Lag vaniljekrem etter oppskriften, eller bruk ferdig. Dynk bunnene med saft, jo lenger det er til servering, jo mindre trenger du å dynke. Det kommer også an på om bunnene er blitt harde i kantene, da må du dynke dem godt. Fordel vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy over 1. Noe av fløtekremen bruker du også inni.


Spesielt å dynke den og fylle den innvendig. Kremen utenpå ser bestandig fines ut samme dag som den er hatt på kaka, så har du tid til siste finish samme dag, er det aller best. Men, har du ikke tid til det, funker det fint å gjøre ferdig alt dagen før. Sørg bare for at kaka står kaldt hele tiden etterpå.


Du kan bruke kokosvannet til å dynke sukkerbrødet med. Kaken blir saftig og go og jeg er ganske sikker på at ingen merker at den er sunnere. Deilig bløtkake med ferske jordbær, vaniljekrem og valnøtter!


Ingredienser : Kakebunn: ( alle ingrediensene bør helst være romtempererte. ) egg 1gr. Dette er en imponerende bløtkake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet til konfirmasjon, barnedåp eller bryllup. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Stemningen sto i taket da Lise Finckenhagen kom med denne kaken.


Nøttebunnen synker sammen i midten når den kommer ut av ovnen. Da bare fyller du den med masse god krem. Men det gjør ingenting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg