onsdag 8. juni 2016

Bløtkake med aprikossyltetøy

Her kan du overraske med en bløtkake litt utenom det vanlige. Med eggekrem og aprikos for kaken en helt spesiell smak. Bar følg oppskriften og du vil over få suksess. Del kaken i to bunner. Dynk bunnene med litt melk.


Bløtkake med aprikossyltetøy

Pisk kremfløten og melis til krem. Smør et lag aprikossyltetøy på den nederste nøttebunnen. Ha over et lag med pisket krem. Hakk opp noen av marsipansjokoladene og strø over kremen. Legg på den andre kakebunnen.


Dekk så hele kaken med resten av kremen. Pynt kaken med marsipansjokolade. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.


Bløtkake med aprikossyltetøy

Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Fyll nederste lag med aprikossyltetøy. Tenkte å prøve aprikos denne gang.


Smøre aprikossyltetøy først, så deise på med vaniljekrem, så et kake lag, og så ny runde med aprikossyltetøy og vaniljekrem. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Budapestrull eller budapestkake er en utrolig god variant av den klassiske rullekaken.


I en budapestrull består bunnen av nøttemarengs og bærfyllet i den klassiske rullkaken er erstattet med aprikossyltetøy (og evt. hele aprikoser og mandariner), krem og hakkede nøtter. Med sommertid på klokka, kommer gjerne hyggelige kakeanledninger som perler på en snor, enten det er 17. Kransekake Populær som den er passer kransekake til 17.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Fyll: Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen.


Bløtkake med aprikossyltetøy

Tradisjonell og god bløtkake – sukkerbrødbunn med Tine kremfløte og fylt med det fyllet du liker aller best. Kaken kan også bakes uten gluten mot et tillegg i prisen, ta kontakt med vårt salgskontor. Sett sammen din favorittkake! Vår bløtkake er en bugnende og voluminøs kremkake. Kaken består av tre lag med bunn og er fylt med syltetøy, krem og fyll etter eget ønske.


Den er dekket med luftig krem – siden rundt hele kanten er pyntet med høvlet sjokolade. En skikkelig festkake du komponerer med dine favorittingredienser. Slik lager du bløtkaken : 1. Velg hvor mange lag med krem du vil ha i kaken. Ofte holder det med ett lag i en liten bløtkake.


Bruk en skarp kniv, gjerne en sagekniv med tagger. Sylskarp fiskefileteringskniv fungerer også fint. En smak av kanelstang gir enda rikere smak til rabarbraen.


Bondens formødre laget forskjellige rabarbrakaker og saft, og ikke minst: rabarbragrøt. Denne kaken er fylt med masse luftig vaniljekrem, den har også en lag med aprikossyltetøy og pisket krem hvor jeg har vend inn hakkede hasselnøtter, for ikke å glemme marsipan, hele den kombinasjon er magisk. Kaken blir best om den får stå å kose noen timer eller helst over natten i kjøleskapet før du dekker den med hvit marsipan. Bløtkake 20bit finner du i disse butikk-kjedene.


Om din nærbutikk ikke har produktet - ta kontakt med en ansatt i butikken og hør om de kan ta inn produktet i sitt sortiment. Et annet tips er å blande ut litt melis med dråper mandelessens, helle dette på lokket og la det stivne FØR du har på krem på toppen. Da blir det sånn god marsipansmak uten at det blir for mye, liksom.


Ha fersken i skiver på toppen og strø på litt sjokolade f. Litt kondens må man alltid regne med , men en varm sommerdag vil marsipanen nærmest renne av ei kake som har stått i et fuktig kjøleskap med mye gjennomtrekk. Står den i en eske er den mer beskyttet enn om den står uten emballasje. Det har hendt at jeg til og med har pakket esken inn i tykk plast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg