fredag 3. juni 2016

Sterilisering menn erfaringer

Skjønner hva du mener, men jeg kjenner at det kanskje er best at jeg gjør det, da jeg ikke er ute etter å være i noe forhold. Jeg fungerer ikke bra i forhol men jeg er helt avhengig av å ha sex i livet mitt. Jeg er en gift mann som vurderer å sterilisering.


Har noen erfaringer med dette? Noen sier at ting blir annerledes (annen fysisk følelse ved orgasme, annen konsistens og smak). Jeg vil gjerne høre positive og negative erfaringer fra kvinner og menn.

Sterilisering hos menn innebærer at sædlederne skjæres eller brennes over i lysken. Det er vanlig å oppleve ømhet de første dagene, men de fleste er tilbake i normal aktivitet etter en ukes tid. Etter operasjonen vil du forsatt få utløsning som normalt, men utløsningen vil ikke inneholde sædceller som kan befrukte egg. Bivirkninger ved sterilisering av menn er sjeldne.


I svært sjeldne tilfeller (0-;) vil sædlederne vokse sammen igjen slik at det er mulig å gjøre en kvinne gravid igjen. Når det gjelder kortvarige bivirkninger, så kan noen få spreng og hevelse i testiklene den første tiden, men dette går over etter en ukes tid. Inngrepet påvirker ikke den seksuelle aktivitet eller lyst.


Man ser heller ingen vesentlig forskjell på væsken ved sæduttømming, da av sædvolumet stammer fra prostata og sædblærer.

Er sterilisering sikker prevensjon? Hvordan utføres sterilisering av en mann ? En etterhvert mye brukt form for prevensjon er sterilisering av mannen. Man legger et lite snitt på pungen over hver sædstreng, eller i pungen. Du kan selv gjerne barbere pungen før du kommer. Det er svært mye informasjon om denne på internett fra forskjellige kilder.


Her har vi samlet de viktigste artiklene om mannlig sterilisering fra offentlige kilder for bedre kvalitetssikring av informasjonen. Det er anledning til å kreve vanlig egenandel samt pasientbetaling for bandasjemateriell og bedøvelsesmidler. Pasienten har da også rett til skyssgodtgjørelse etter vanlige regler. Det er derfor innført såkalt forhøyet egenandel, og sykehusene er ikke forpliktet til å ha tilbud om dette inngrepet.


Ventetiden er mange steder lang. Har man fått det ønskede antall barn, kan sterilisering være et godt alternativ til annen prevensjon. Mens sterilisering av kvinner er forholdsvis omfattende, er inngrepet på menn raskt og greit i lokalbedøvelse. Prosedyren er meget vanlig og på verdensbasis er det ca. I utgangspunktet er sterilisering et uopprettelig inngrep.


Kvinner er sterile med en gang etter operasjonen, mens menn først er sterile etter tre måneder. Sikkerheten mot å bli gravid er ikke 1prosent ved sterilisering , verken for menn eller kvinner. Både sædleder og eggleder kan gro sammen igjen, eller inngrepet kan være utført feil.

I løpet av de første fem årene etter sterilisering av kvinner blir cirka én prosent gravide. Etter fem år oppstår det så godt som aldri svangerskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg