tirsdag 14. juni 2016

Matprat torsk

Matprat torsk

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Du kan også bruke skrei. Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat. Bak tomater med fisken i stekeovnen, lag en grønn og deilig rucculasaus, og kok potet og brokkoli.


Enkelt, sunt og godt! Stykker av saftig torsk i form med deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen mednbsp;Eggepanne med brokkoli. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.


MINE BESTE TORSKERETTER. Torsk er en ganske nøytral fisk, men sammen med godt tilbehør blir det til det reneste festmåltidet enten det er hverdag eller fest. Torsk i karri overrasket meg faktisk veldig positivt, og minner meg på at jeg spiser alt for sjeldent torsk. Karri, epler og kokosmelk er rett og slett en fantastisk god kombinasjon, og smaksmessig syntes jeg at det var veldig godt med torsk i gryta.


Sukkersaltingen gjør at torsken blir ekstra fast i fisken. Andreas Viestad serverer med en enkel dillsaus med erter og lakse-eller ørretrogn. Det er også godt med dillstuede rotfrukter.


De lager du enkelt ved å skjære gulrot og kålrot i staver, krydre med tørket dill og steke dem på lav varme i smør. Murphy har ikke tatt juleferie, og lettsaltet torsk har ikke vært å oppdrive i byen. Heldigvis fant jeg fersk torsk , og salt har jeg, så vi skal nok berge saltatorsken på lillejulaften.


Matprat torsk

Men jeg har vært bortskjemt med en fiskehandler som har levert såpass god saltfisk at jeg har ikke brydd meg om. Kokt torsk eller skrei med agurksalat og sandefjordsmør er tradisjonsmat som du gjerne kan servere som juletorsk, søndagsmiddag eller har gjester. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Torsk med godt tilbehør er noe av det beste jeg vet.


Slipp barna løs på kjøkkenet! La barna lære å lage mat med nettstedet MatStart. Her finnes det enkle, gjennomarbeidede oppskrifter på frokoster, etter skoletid-retter, middager og kosemat.


Matprat torsk

Lettsalta torsk er en tradisjonell fiskemiddag, spesielt ute ved kysten. I dag serverer vi gjerne stekt bacon til eller smeltet smør, der det er hardkokte, sammenknekte egg oppi. Kokte poteter hører til, samt gulrøtter og broccoli, sammen med flatbrød eller fiskelefse.


Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk. Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Nytrukket torsk smaker nydelig.


Samme oppskrift kan også brukes til skrei. Riktignok bare én eller to prosent. Når det er sagt vil mange ha torsk i romjulen. Her er oppskiften med masse, deilig Sandefjordssmør.


Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-ts maisennamel i dl kaldt vann.


Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg