onsdag 1. juni 2016

Blodprøver som viser kreft

Som regel finnes det mange forskjellige forklaringer til dette, kreft er bare en slik årsak. Japanske forskere har utviklet en ny test som kan finne ulike typer kreft i en. Han viser til at for eksempel koloskopi for å. I blodet ditt flyter det nemlig milliarder av små molekyler som kan fortelle om selv de minste sykdomstegn i hele kroppen. Vi har utviklet en metode som kan finne DNA fra kreft i blodprøver , og vi har tidligere vist at det bare er kreft -DNA i blodet hvis det også er kreftceller i kroppen.


Vår nye studie viser at kreft -DNA i blod etter operasjonen er en sterk markør for at pasienten vil få tilbakefall.

Siden denne testen kan bli feilaktig positiv eller negativ, bør det alltid etterfølges av andre tester. En forhøyet CA-1nivå kan indikere andre kreftformer da eggstokkreft, og det kan også være en indikasjon på andre medisinske tilstander. Ny forskning viser at spor av kreftsvulster flyter rundt i blodet. Dermed kan en enkel blodprøve oppdage kreft tidlig, før man får symptomer, mener ledende forskere. Et blodprøvesvar er en indikator som leger bruker i utredning av sykdom.


Blodprøve oppdager kreft. Normale verdier (referanseområde) utelukker ikke nødvendigvis sykdom. Nattesvette, ufrivillig vekttap og uopplagthet er andre generelle symptomer som kan følge.

Operasjon av kreft i tykk- og endetarm kan utføres enten ved tradisjonell operasjon, eller ved kikkhullsoperasjon (laparoskopi). Hvilken metode som velges bestemmes utfra svulstens størrelse og beliggenhet. Ved operasjon av kreft i endetarmen fjernes hele eller store deler av tarmen. I tillegg fjernes lymfeknuter og omkringliggende fettvev.


Amerikanske kreftforskere har funnet opp en ny blodprøve som kan oppdage åtte ulike kreftformer på tidlig stadium. Det er likevel ikke gitt at kreften blir behandlet. Det finnes kreftmarkører som kan indikere kreft.


Det forskes intens for å finne sikrere blodprøver som viser kreft , og noen forskere sier de har funnet det. Ikke helt riktig at økning av leukocytter (hvite blodceller) viser kreft. En generell økning viser vanligvis en infeksjonssykdom, som f. Ved blodkreft (leukemi) er det økning av antall umodne leukocytter (sees ikke på den vanlige blodprøven).


Det tilsvarer at hver fjerde pasient, eller drøyt prosent av dem som hadde levert inn blodprøver , etter hvert utviklet kreft. En av tre får kreft i løpet av livet. Finnes det én generell blodprøve jeg kan ta som viser om jeg har kreft ? For enkelte kreftformer brukes blodprøver sammen med andre verktøy for å stille diagnose.


Det viktigste du selv kan gjøre er å oppsøke lege om du har symptomer som ikke går over etter to til tre uker. Og ut fra det kan de i tilfelle sette i gang mer grundige undersøkelser. Hadde jeg vært deg ville jeg stolt på legen.

Hvis smertene blir verre ville jeg tatt kontakt med legen igjen. De gir metastaser og dermed blir det dannet en ny kreft et annet ste og det er nok at kreftcell kommer seg videre i kroppen via blodbanen til at det oppstår ny kreft et annet sted i kroppen som er like agressiv som originalen. Kreften kan føre til forstoppelse som igjen fører til at man må trykke på toalettet som i sin tur skaper hemoroider. Flere viktige symptomer på kreft er nevnt nedover i artikkelen.


Symptomene på kreft i tarmen avhenger av hvor kreften sitter. Bildet over viser hvor man finner kreft i tykktarmen. Bildet viser en persons tarmsystem sett forfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg