mandag 6. juni 2016

Ostekake med gelelokk trines matblogg

En silkemyk og smakfull ostekake er et must på kakebordet ved både små og store anledninger. Ostekaken er enkel og rask å lage, og du trenger dessuten ikke stekeovn! Jeg har fått flere forepørsler etter oppskrift på en god ostekake , og her kommer den. Det er en syrlig ostekake smaksatt med pasjonsfrukt- og appelsinjuice. Det ble en fryd for både øye og gane.


Ostekake er Ikke bare godt på smak, det er også enkelt å lage og variere etter egen smak, sesong og anledning - og ikke minst kan den lages ferdig et par dager før den skal serveres.

Nå når det går mot advent og jul kan jeg friste med en litt julete variant, med pepperkakesmuler i bunnen og frisk ostekrem med et hint av appelsin på. Jeg har aldri laget ostekake med lettost og kan derfor ikke uttale meg. Jeg er imidlertid litt usikker på om det er så lurt.


Visst er det mange kalorier i en ostekake , men dette er mektige saker og du orker derfor bare ett stykke, om det skulle være noen trøst. Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt.


Ostekake med gelelokk Enkel ostekake laget med gele i fyllet og på toppen. Trykk på stjernene for å gi din vurdering.

Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Kaken passer utrolig godt nå til de kommende festdagene i mai, men også ellers på året. Ostekake er rett og slett en fantastisk kake, lett og frisk og kremete som den er.


Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


Kombinasjonen brownie, ostekake og bringebær er himmelsk, og her kommer en kjapp, enkel og veldig, veldig god kake som du garantert vil imponere med. Min faste ostekake er en helt vanlig med kjeksbunn og sitronsmak på fyllet. Nå ville jeg prøve en med gelelokk på toppen, så jeg gikk inn på Det søte liv for å finne en ny oppskrift. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for.


Ostekaker kan selvsagt stekes men det finnes også varianter som denne, hvor kaken ikke trenger en tur i ovnen. En matblogg med deilig mat for hele familien. Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake.


Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket. Lenge før jeg startet med matskriblerier for aviser, magasiner og min egen blogg – på den tiden da oppskriftsmengden jeg hadde var forholdsvis oversiktlig – samlet jeg alle oppskriftene mine i leopardboka mi.


Og der, mellom disse vakre permene, står denne oppskriften.

Der heter den Ostekake fra Tina. Jeg lager ofte ostekake med pasjonsfrukt, selv om jeg ikke har tilgang til pasjonsfruktglaze. Jeg tømmer 8-pasjonsfrukt i en foodprocessor, kjører det til en jevn masse (frøene knuses, men det gjør ingenting, for jeg siler massen etterpå). Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg