torsdag 30. juni 2016

Juleskinke tilbehør saus

Dette er en enkel saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt. MatPrat har samlet gode, smakfulle og spennede oppskrifer på ett sted. Vi viser deg hvordan her.


Det er lettere enn du tror. Lær å steke lammestek.

Perfekt for en søndagsmiddag. Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange. Sausen lages ved å ha sennep, soya, honning og sjy fra kjøttet og vann i en liten kjele.


Kok opp og rør inn maizennajevning før servering. Tips: På travle dager kan du gjerne bruke ferdig kokt juleskinke til denne retten. Varm ovnen til 1grader varmluft.


Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus.

Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter. Er det kokt skinke, eller skal du steke den i ovnen?


Til førstnevnte bruker man ikke ha saus , men kanskje litt sennep. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke. I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat. La koke 2-minutter.


Skrell ca clementiner og del i båter. Eller skjær i skiver. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og sjysaus er et selvskrevent tilbehør. For å få en velsmakende vri på julemiddagen kan du enkelt sette ditt personlige preg på TORO Sjysaus. Server røkt juleskinke med lekkert tilbehør som blåbærbraisert kålrot, mandel- og kaperspesto, potet- og purresalat og stekte pærer med kremost og bacon.


Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange.

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Stort utvalg av Annet tilbehør.


Alle varer på lager! De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an. Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. Som tilbehør serverer jeg ovnsbakte poteter. Da lager griljerer man den i stekeovnen.


Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. Sennepssaus passer perfekt til røkt og gravet laks, lammelår og juleskinke. Velg selv hvor mild eller sterk den skal være – mye dijonsennep gir sterkere saus.


Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer. Store familiehemmeligheter er i ferd med å bli avslørt! Endelig har jeg fått hendene mine på oppskriften til mammas deilige sennepssaus.


Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker. Den gjør seg like godt til røkelaks, gravlaks, juleskinke , salt lammelår og sylte, og er fast innslag på julemenyen i det Gulbrandske hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg