mandag 27. juni 2016

Smelte sjokolade med olje

Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. I de aller fleste oppskrifter på sjokoladekaker får du beskjed om å smelte sjokoladen.


Gjør du det feil ender du opp med en tørr, kornete klump som ikke kan brukes til noe.

Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen. Smelt sjokoladen over vannba. Kle formen med bakepapir i bunnen og smør det med litt olje. Kjør mandlene i en food processor til de er nokså finmalte,.


For å være sikker på at blandingen ikke brenner seg kan du gjerne smelte dette sammen over vannbad eller i mikroovn. Skal det for eksempel blandes med smør, rasper man opp sjokoladen i små biter, har det i en bolle, og heller smeltet smør over. Så blander man dette sammen.

Skal du kun ha smeltet sjokolade , kan du raspe opp sjokoladen , og ha bollen over et vannbad. Rasper du ikke opp sjokoladen , tar det mye lenger tid å smelte den. Hvis den kommer i kontakt med vann, til og med bare noen dråper, vil den slå seg og bli kornete. Sjokoladen må ikke komme i kontakt med vann. Den blir da ubrukelig til å f. Det finnes mange forskjellige måter å smelte sjokolade på og jeg skal her ta for meg den vanligste, den enkleste og ikke minst: den meste.


For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Fettkilden i kaka er olje , men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 1gram smør). Bland til alt er godt blandet.


Rør inn kakaopulver og ca. Fortsett med å vispe inn resten av melisen og juster med fløten til passe konsistens. Del kakebunnene i to. Fyll hvert lag med sjokoladekrem og.


En raskere måte å temperere sjokolade på som også gir et godt resultat. Ta skålen med smeltet sjokolade ut av vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av den finhakkede sjokoladen litt etter litt, mens du hele tiden rører. Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen.

Steg Fettet i sjokoladen ­ smelter på ­grader. Perfekt ­smeltet ­ sjokolade har en ­temperatur på ­45–grader. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.


Stivpisk eggehvitene med melis. Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig i en bolle over vannbad. Tynn ut sjokoladen med olje og rør inn hakkede peanøtter. Ta ispinnene ut av formene og dekk dem med smeltet sjokolade. Pass på at ispinnene er skikkelig frosne når du heller over sjokoladen.


Dypp biter av frukt oppi, og sjokoladefondue gjør turlykken komplett. Fondue kom for fullt her i landet på 70-tallet. Vi samlet oss rundt bordet med den småputrende gryten i midten og med hvert vårt par lange fonduegafler.


Plasser en bolle som er større en kjelen over med sjokoladen og oljen i. La dampen fra vannet som koker under smelte sjokoladen. Bollen skal ikke i kontakt med det kokende vannet. Ta cupcakesene ut av fryseren og dypp hver av dem i den smeltede sjokoladen. Alternativt kan du sette cupcakesene på en rist og ringle over sjokoladen med en skje.


La sjokoladetrekket stivne helt før servering. Hvis du vil, kan du pensle noen av marshmallowsene med sjokolade. Marshmallowsene kan nemlig smelte når de blir utsatt for varme. Akkurat som når de grilles over bålet.


Først så kan du smelte hakket sjokolade over vannbad. Sett til side når sjokoladen har smeltet. I en bolle har du smør, melis, kremost, vaniljesukker og sitronsaft.


Bruk en stavmikser til å mikse alt godt sammen til du får en fløyelsmyk krem. Hell i smeltet sjokolade og miks alt sammen. Smør halvparten av glasuren på den ene kakebunnen.


Smør kantene med formfett eller et helt tynt lag med nøytral olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg