tirsdag 7. juni 2016

Grove drikkeviser

I lystig lag og litt ut på natta dukker de gjerne opp, grisevisene. De finnes overalt og er eldgamle. Svært grove tekster.


Lyrik: Under bondens aker, snedig skjult i jordens skjø ligger trinn og fager en potet som død. Skal du ha låvefest men la igjen go’ stemningen i fjøset trenger du ikke lete lenger! Boka inneholder visetekster av ymse slag.


Mye salmer, men også kjærlighetsviser, soldatviser, sjømannsviser, drikkeviser , stev, grove viser og ballader. I tillegg til dette er boka full av skriftprøver, bibelsitater, brevkladder og regnskap. Drikkeviser for voksne. De poserer fyllesyke på coverbildet til sitt siste album, men under konserten på Kulturhuset viser gruppa Valkyrien Allstars ingen tegn til artistisk arroganse.


En tidsinnstillet bombe sprang og flyet styrtet ned. Vi stod der med vår Daimler like ved. Titanic ble for oss suksess, vi lå med båt i le, og dukket ned og hentet fler og grov dem alle ned. En stor del av vårt klientell forspiser seg på fett. Vi har samlet mange titals morsomme drikkeviser som du kan laste ned med en gang.


Man skal være klar over at disse er litt mer på kanten enn en vanlig kaffesang. Liste over viser i den valgte kategori. Ser du etter en morsom takk for maten vits? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden har vi samlet mange morsomme vitser om mat og drikke.


Serveres til grovt brø eventuelt med salatblader og hardkokt egg som spiselig pynt. Denne blandingen har vi stjålet fra svenskene. Gubberøre opptrer i mange forkledninger med basis i egg og sild. Den er spesielt velegnet som akkompagnement til svenskenes meget gode utvalg av drikkeviser. Grove Horn spiller gamle tradisjonelle viser og repertoaret er like svensk som det er norsk.


Det spenner over flere typer, som rallarviser, sjømannsviser, skillingsviser, lofferviser, drikkeviser , sigøynersanger med mer, og gruppa selv betegner det som rallarpop. Guide til sanger og taler. Eksempler, tips og råd. Da var det overstått…:-) og igjen, takk for fantastisk god hjelp til tale, må bare si at det er utrolig behagelig å ha tilgang til din kompetanse og bistand i slike sammenhenger. Tror du ikke mat kan være morsomt?


Ta en titt på våre matvitser og finn det ut! Røde flodkreps, øl, snaps, drikkeviser , voksne folk som har på seg latterlige papirhatter og smekke. Ikke en gang Ingmar Bergman, Zlatan eller døden er så svensk som en kräftskiva.


Heller ikke fyllesjuke og dårlig samvittighet kan hindre en svensk å holde seg fra en kräftskiva. Krepsen er kokt i en lake av vann, salt og dill og spises. Velkomstsang til koldtbord. Du får sanger på vers å velge mellom – én sang der alkohol nevnes og én sang der alkohol ikke nevnes. Du får også flere vers som du kan bruke enten som erstatning for vers du sletter eller som ekstra vers.


Jahn Teigen synger den fine sangen Det vakreste som finnes Tekst: Jeg har ofte gått og tenkt på hva det var jeg gjorde galt tenkt på alt jeg ikke fikk fortalt Det er så mye jeg ville gi deg. Festsange, Sjove festsange. Alkohol og sang hænger uadskilleligt sammen.


Vores stemmebånd bliver smurt på en måde der gør, at. Han endte etterhvert opp i Paris der han gjorde stor lykke som komponist av musikk i den galante stilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg