onsdag 15. juni 2016

Når kan mor overta fedrekvoten

Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Når bare en forelder har rett til foreldrepenger, har denne forelderen også rett til alle flerbarnsukene.


Far eller medmor har også rett til alle flerbarnsukene når mor har uføretrygd.

I dag kan en stor del av foreldrepermisjonen deles fritt mellom mor og far. Likevel tar flertallet av fedre en permisjon som er akkurat like lang som fedrekvoten. Når fedrekvoten øker, øker også fars uttak av permisjon. Og når kvoten blir mindre, tar fedre kortere permisjon. Fedrekvoten kan være komplisert å sette seg inn i. Her gir vi deg svar på de vanligste spørsmålene.


Pappapermen er nå på uker. Det vil si at man har uker til fellesfordeling mellom mor og far i tillegg til uker på hver.

Fedre- og mødrekvoten kan bare overdras til partneren ved sykdom. Hun foreslår at foreldre nå også kan overdra kvotene til hverandre: Dersom mor har en arbeidssituasjon som ikke er forenelig med amming, eller dersom kvotemottakeren er arbeidsledig. Det er dette Horne nå vil endre. Dersom far ikke har tjent opp rett til foreldrepenger, kan du søke om å overta fedrekvoten. Dette kan du gjøre samtidig med at du søker om foreldrepenger, forteller Hestdahl.


Hvis far er syk, og ikke har mulighet til å ta seg av barnet, kan mor også få mulighet til å ta over fedrekvoten. Kan miste flere uker Når uker av fellesperioden blir omgjort til kvote, betyr det mindre fleksibilitet for foreldrene. Mødrekvoten og fedrekvoten kan med få unntak ikke overføres til den andre, og foreldrene mister dermed normalt rett til foreldrepenger for kvoteuker som ikke blir tatt ut. Søke NAV om overføring fedrekvoten til mor. Dersom mor før hele stønadsperioden er løpt fyller vilkårene, kan far ta ut det som er igjen av foreldrepengeperioden.


Det kan være lurt å lese mer på nav. Dersom far er student uten inntekt, men mor har rett på foreldrepenger, kan hun søke om å overta fedrekvoten. Dagens statistikk kan ikke skille ut de fedrene som ikke har rettigheter til fedrekvote, enten på grunn av mors eller egen manglende yrkestilknytning, se Kitterød mfl. Norske og nordiske navn du godt kan velge nå ;. Forventes også endringer av mødre- og fedrekvoten fra nyttår.


Husk at far må ha benyttet seg av fedrekvoten. Hva gjør mor når far benytter seg av fedrekvoten ?

Når far tar ut fedrekvoten , kan mor velge om hun vil gå ut i inntektsgivende arbeid eller ikke. Hvis du velger å ikke benytte deg av fedrekvoten , må mor søke om å få fedrekvoten overført til seg selv – hvis ikke mister dere disse ukene. Fellesperioden kan fritt fordeles mellom mor og far. Foreldrepenger kan bare tas ut av faren når moren går ut i arbei tar fulltids utdanning, eller er for syk til å ta seg av barnet.


For uttak av fedrekvoten gjelder ikke disse vilkårene, men for at far skal kunne benytte fedrekvoten må mor ha rett til fødselpenger og benytte seg av denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg