tirsdag 14. juni 2016

Alkoholfri vin vinmonopolet

Gratis avbestilling! Hold pappvinen kjølig og smakfull. Kjøp den hos CoolStuff. Lave priser og rask levering! Alkoholfri vin har vore ein vin med alkohol.


Ved hjelp av ganske avanserte metodar blir mesteparten av alkoholen fjerna.

Vinen går gjennom fleire arbeidskrevjande prosessar med gjæring og avalkoholisering. Derfor er dei relativt dyre. De fleste har ingen alkohol eller mindre alkohol enn dette. Alle som har smakt alkoholfri vin synes sjeldent det smaker godt.


Da er det lett å erstatte det med sukker. Hvitvin inneholder jo gjerne 8-prosent alkohol, og rødvin helt opptil prosent. Dermed mister man en ganske stor bestanddel når alkoholen fjernes, og mye smak og fylde går ofte tapt i samme slengen.


En god huskeregel er at dette er minst merkbart i musserende vin ! Siden disse vinene ikke har konserverende alkohol og moderat med så vel syre som tanniner, bør de lagres kjølig.

Og serveres ved lavere temperaturer enn vanlig vin. Når gjær og sukker sammen danner alkohol i en vin , skjer det også andre kjemiske prosesser som gjør at det smaker anderledes enn ugjæret druesaft. Det er altså ikke druesaft. Så, hvor kjøper jeg egentlig alkoholfri drikke?


Jo, enkelte dagligvarebutikker med stort utvalg har faktisk en hel del god alkoholfri drikke. Husk at du også kan spørre om de kan ta inn dine favoritter. Mange butikker tar inn varer etter ønsker fra sine kunder.


De hadde noen viner som kalte seg vin og som ikke var verd å drikke. Vinmonopolet har sett en stor økning innenfor alkoholfri drikke. Nå er situasjonen en helt annen, sier Ingvild Tennfjor vinekspert med fast spalte i A-magasinet. Og han legger ikke skjul på at vin er den. I denne testen har vi smakt på drikke som vanligvis har alkohol i seg, men som her er alkoholfrie.


Det finnes mange alternativer. Smaktstesten ble utført av et panel på tretten deltakere. Av disse er det få som har drukket alkohol før, og noen som er glad i alkoholfri vin og øl.


Lenge fikk du bare tak i Clausthaler og Munkholm, Farris, brus eller alkoholfri vin. Utvalget av alkoholfri drikke har tydelig endret seg, sier tidligere vinner av Norsk og Nordisk mesterskap. Folk kjøper mer alkoholfri øl og vin , men det går også unna med cider, perlende og musserende produkter.

Vi ser en skikkelig bobletren også når det gjelder de alkoholfrie varene, og dette er helt nytt. Vin kan føre til allergiske reaksjoner, astma, migrene eller “bare” alminnelig hodepine. Også allergiske reaksjoner som rennende nese og eksem kan utløses av stoffer i vin.


Det passer jo ganske bra den første helga i det nye året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg