tirsdag 7. juni 2016

Norsk buhund

Velkommen til Norsk Buhundklubb. Norsk buhund - den tjenestevillige norske spisshunden med opprinnelse fra vikingtiden. En frisk og robust hunderase som kan brukes til alt - fra jakt og gjeting til agility. Det er en allsidig gårdshund og antas å være en gammel rase.


Buhunden har også vært brukt til jakt på elg, rådyr, rev og skogsfugl. En modern familjehund med urnordiska anor.

Genom århundraden har buhunden varit den norske bondens medarbetare och följeslagare som vaktare på boplatsen och vallare åt boskapen. Fra de eldste arkeologiske utgravingene er det funnet rester etter spisshundtyper. Navnet buhund har den fått fordi den opprinnelig er gårds- og gjeterhund. Dens forfedre har eksistert som gårdshunder i Norge siden førhistorisk ti spesielt i kystdistriktene fra Finnmark til Lista. Oppdrettere av norsk buhund.


Som valpekjøper er det mye man bør sette seg inn i, og spørre oppdretter om. Bland de nordisk spetsarna räknas den till de vallande spetsarna. Traditionellt har den varit gårdshund och fårvallare.


Fynd i norska vikingagravar visar att spetshundar varit vanliga på gårdarna.

Dessa hundar har varit vakt- och gårdshundar och då fårskötseln började etablera sig som en del av jordbruket, kom buhunden att användas även som fårvallare. Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund. Hva slags fôr velger jeg? Les mer Sterk, allsidig og familiekjær Foto: Vibeke Brath.


Valper Labrador retriever. Modig, energisk, og avbalansert. I Trøndelag og Nordland er buhund også navn på kongsneglen Buccinum undatum. Buhund er en norsk hunderase, se norsk buhund. Halen bæres i en krøll over rygglinjen.


Pelsen på norsk buhund er halvlang. Den har tett stående pels og spisse ører. Andre info om rasehunden: Forventet år å leve for en norsk buhund er til år. Rasehunden er som regel ikke så utfordrende å finne for salg.


Engelsk navn på rasehunden er Norwegian Buhund. Alder varierer selvsagt, men fra til år er mulig alder. Andre betegnelser på rasen er norsk buhund , norwegian sheepdog, nordiske sitz-hunde. Beskrivelse af Norsk Buhund. Den tilpasser seg de fleste miljøer, også en leilighet på kvm!


Det viktigste for en buhund er å få være sammen med familien.

Det er ikke noe problem å la en buhund være alene noen timer, men den trives best hvis den får være sammen med menneskene sine. Opdræt af Norsk Buhund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg