torsdag 23. juni 2016

Barnehagelærer lønn

En barnehagelærer må like å samarbeide med andre. Du må også ha mot til å ta de vanskelige samtalene når situasjonen krever dette, noe som krever evne til å kommunisere og å være tydelig. Du må ha evnen til å skape tillit, både hos barna, foresatte og kolleger, og ha evnen til å stimulere til trivsel og godt samspill mellom barna. Lønnen som barnehagelærer varierer fra kommune til kommune og fra kommunale barnehager til private barnehager.


Det er derfor ikke så lett å si nøyaktig hva du vil få i lønn som barnehagelærer. I privat sektor og tre års ansiennitet.

Stort sett fornøyd med både lønnen og arbeidstidene! Trives greit som barnehagelærer nå, men vil videreutdanne meg (eventuelt ta master) om noen år. Arbeidsretten avsa 16. Begge kodene omfatter de som etter barnehagelovens begrepsbruk omtales som pedagogiske ledere.


Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. Sjekk hvor mye du får i feriepenger Feriepengene blir beregnet ut ifra hvor mye du tjente i fjor. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre.


Minstelønnen for en nyutdannet barnehagelærer ligger om lag kr. Gjennomsnittslønnen for barnehagelærere er ca.

Ny lønn og ny, god pensjonsløsning i PBL-barnehagene Fem år med dragkamp om pensjon for ansatte i PBL-barnehagene er over. I mellomoppgjøret ble Fagforbundet enig med PBL om en pensjonsordning der prinsippene Fagforbundet har kjempet for, er med. En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon.


Tariff, lønn og personal. Jeg er utdannet bhglærer, og lurer på hva dere andre har som lønn med års ansiennitet? Hva kan vi hjelpe deg med? Men så er det noen som fortalte meg at Oslo har høyere satser? PBL har inngått tariffavtale med Delta.


Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. KS har sine minstelønnssatser og så har man PBL-A som mange private barnehager har bundet seg til som typisk ligger noe lavere. Jeg får la det gå inntil videre, jobber kun for å få litt erfaring her siden vi er nyinnflyttet. Er i utgangspunktet barnehagelærer og har tatt studiepoeng med spesialpedagogikk. Har i tillegg en bachelor innen et annet fagfelt.


Nå har det snudd – Men de siste årene har antallet dispensasjoner om å fravike kravet blitt stadig færre, rapporterer Gulbrandsen. Når vil Utdanningsforbundet prioritere lønn for videreutdanning til barnehagelærerne? Jeg har i alle år undret meg over at læreren i skolen har goder som vi barnehagelærerne ikke har og som jeg som medlem i Utdanningsforbundet opplever ikke har blitt kjempet for.


Nemlig lønnskompensasjon for videreutdanning. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid.

Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg